HUDANALYS & LASERBEHANDLING HOS DR AGNETA | LASER & DERMATOLOGY MALMÖ

Hejsan vänner,

Idag har jag varit och besökt hudläkare Agneta Troilius Rubin på Laser & Dermatology i Västra Hamnen i Malmö.

I december var jag på en konsultation för att se vad som kan vara lämpligt att göra. Vi började därför med att göra en hudanalys med hjälp av en teknologi som tar bilder på alla lager i huden och vävnader. Maskinen heter Canfield Visia System. På detta sätt kan man objektivt se hur huden ser ut innan man påbörjar en behandling samt efter man har gjort en behandling. Hur många gånger har man inte varit på en behandling och har haft svårt att följa upp resultatet? Man vänjer ju sig så snabbt vid sitt utseende och ofta tar det flera veckor innan fullt resultat från en behandlings ger full effekt. Detta skulle jag säga är ett perfekt sätt att kunna mäta effekten av de behandlingar man gör.

På bilden nedan har jag smink på mig. Det går ju att kamouflera en del av min rosacea… men tro mig det röda finns där… ni ska få se nedan på min hudanalys.


När man tar bilderna måste man såklart vara osminkad. Så jag fick tvätta ansiktet innan vi tog bilderna. Det tar bara några sekunder för att hela analysen ska vara klar.

Nedan ser ni exempel analyser som görs, tex var man har rynkor, hur mycket porer, pigmentfläckar, skadad hud, röda områden, strukturen i huden mm. Här kan man se i % hur stor andel av huden som är röd etc.

Har inte så många rynkor i pannan, men argrynkan är där (se de gröna strecken) och är så svår att bli av med.

Som många av er vet så har jag rosacea och det är något man måste underhålla. Det är tydligt nedan att jag har väldigt stora röda områden, detta är faktiskt mer än vad jag trodde jag hade. Så jag inser att jag måste behandla min rosacea med ännu större regelbundenhet än jag gjort.

Utifrån analyserna kunde Agneta snabbt få en objektiv bild av min hud och ge rekommendationer. Vi kom fram till att vi ska behandla min rosacea med laser.

Laser kan man använda för massor av olika ändamål. Hudföryngring, ta bort ärr, pigment, reducera blodkärl etc. Laserbehandlingen stimulerar nybildande av kollagen, dvs kickar igång celler att bildas. Kollagenproduktionen avtar från att man fyllt 20 år.  För min del så stänger lasern blodkärl och minskar inflammationen i huden.

Agneta kunde även gladeligen informera mig att hon kunde ta bort min “taglkörtelutbuktning”som så fint heter talgkörtel hyperplasi, från min tinning (se bild nedan). Jag trodde inte att man kunde ta bort dem, men det kan man göra genom att förånga dem. Sedan har man sår i ca 1,5 vecka, men det kan jag stå ut med:-)

Jag kan varmt rekommendera er att träffa Dr Agneta. Hon har lång erfarenhet som hudläkare och laserkirurg på flera sjukhus och i privat verksamhet. Bl.a har hon i många år varit ansvarig överläkare på Centrum för Laser- och kärlmissbildningar vid Hudkliniken på SUS. Laser har hon hållit på med sedan 80 talet är därför en  efterfrågad föreläsare vid internationella samt nationella konferenser och seminarier inom detta ämnesområde.

På mitt instagram kan ni även under sparade stories se mina videos på behandlingarna.

Ha en fin kväll!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.