HUDFÖRYNGRING MED DIAMANTSLIP & SKALPELL PEELING | SKÖNHET

I förra veckan var jag och besökte Sanela på SKIN improvements by S för att göra en Diamantslip, Skalpell Peeling med mandelsyra, efterföljt av en IPL-laserbehandling för min rosacea (total behandlingstid en timme).

Resultatet
Alltså måste säga WOW vilket resultat jag såg direkt. Det är inte många behandlingar som ger så tydliga förbättringar som man kan se så snart efter behandlingen. Det röda i min hy blev betydligt bättre omgående. Jag har ju en acneliknande rosacea där jag för utbrott då och då. Min hy i ansiktet är konstant röd och man ser en tydlig skillnad mellan hudtonen på mitt ansikte och resten av kroppen (min kropp har en normal hudton). Efter den här behandlingen så är min hy såååå mycket finare. Jag har nästan i samma hudton i ansiktet som resten av min kropp nu. Hyn har även fått mycket mer lyster. Det tar ca tre veckor innan man ser fullt resultat, men redan nu är jag så glad över förbättringen.

Behandlingen
Behandlingen är inte bara för de som har rosacea, utan även för personer med normalhy. Tex så använder Sanela mandelsyra på min hud istället för AHA-syra, vilket är skonsamt för rosaceahy.

Kort beskrivning om de olika stegen i min behandling:
Diamantslip:
Är en skonsam behandling som slipar bort döda hudceller och bidrar till hudföryngring. Funkar bra även på problemhud. Helt smärtfri behandling.
Skalpell peeling: Behandlingen innebär att man avlägsnar döda hudceller som ett steg i den efterföljande Mandelsyra peelingen (eller AHA-syra beroende av hudtyp). Behandlingen stimulerar huden till nybildning av kollagen och bidrar till hudföryngring. Helt smärtfri behandling.
IPL-Laser: Detta är en behandling som kan användas på rosaceahy, acnehy men även för de som vill ha en behandling som bidrar till hudföryngring. Sticker till lite och ljuset är lite obehagligt, men gör inte ont.

Ovan bidrar till: hudföryngring, huduppstramning, förbättrar strukturen i hyn, behandlar solskador och pigment, stora porer, tar bort döda hudceller och reducerar acneärr mm. Läs mer på länkarna.

Hur ofta bör man gå?
Jag kommer att gå på den här behandlingen ungefär en gång i kvartalet eller varannan månad. Detta för att hålla min hud i schack.

Att tänka på när man har Rosacea
När man har rosacea gäller det att hitta det som funkar och som håller huden lugn. Det som triggar min hy negativt (mina triggers) är tex choklad… (som jag älskar), socker generellt, snabba kolhydrater som ostbågar och chips. Bastubad och egentligen allt som vidgar kärlen. Allt som påverkar den kroniska inflammationen ska man hålla sig borta ifrån. Det är väldigt många i Sverige som har rosacea utan att veta om det och/eller utan att behandla den.

Gällande kosten hade jag en riktigt dålig period över julen, med allt för mycket choklad som triggade igång ett utbrott som jag fortfarande inte fått ordning på. Detta acneliknande utbrott behandlar jag med medicin. Jag har testat massor av olika mediciner utskrivna av läkare på sjukhuset och det enda som verkligen funkat för mig är ROZEX. Det kan ta upp till 4 månader innan utbrottet lagt sig. Man ska inte ta den här medicinen två veckor innan en laserbehandling och man ska avvakta en vecka efter behandlingen. Så nu har jag satt igång med medicinen och hoppas att utbrottet ska lägga sig.

Ett tips från Sanela var att göra en egen ansiktsmask med fil och gurkmeja och att äta snacks som oliver, frukt, morötter med hummosdippa istället för det traditionella fredagsmyset.

 

 

One comment on “HUDFÖRYNGRING MED DIAMANTSLIP & SKALPELL PEELING | SKÖNHET

  1. Härligt att du hittat ditt sätt.
    Schysst att du delar med dig av tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.