Karin Laserow från TV4s ”Bytt är bytt” på Bjärsjölagårds Slott

Visste ni att Karin Laserow från TV4s ”Bytt är bytt” har inrett flera av rummen på Bjärsjölagårds Slott? Det roliga är att hon bara bort ett stenkast från slottet. Vi fick en guidad tur runt på slottet och Karin Laserow har verkligen fångat upp det tidsenliga och slottslika. Vi njuter när vi strosar omkring i korridorerna och de allmänna sällskapsytorna i slottet.

Nedan är en av de många matsalarna. Denna är inredd mycket ridderligt. Många måltider före den stora bröllopsdagen brukar hållas här. När man bokar Bjärsjölagårds Slott för bröllop får man tillgång till hela slottet, hela helgen.

Karin Laserow inredde detta rum för flera år sedan. Hon ville ha blå sammet på soffgruppen, vilket skapade en del oroliga miner med tanke på rengöring. Än idag flera år senare så ser sofforna ut som nya! Det blåa fångar verkligen upp de ljusblåa detaljerna i kakelugnen.

Vackra bjurspråk och högt i tak. Me love:-) Här satt vi och avnjöt flera kaffekoppar. Det är ett så fantastiskt och ljust rum.

Foto: bilder ovan på mig är tagna av Thessan.

Självklart finns det ett bibliotek på slottet. Här har Karin Laserow från TV4s ”Bytt är bytt” sett till att bl.a. textilen passar in i rummet. Här hade jag kunnat sitta flera timmar med en mysig bok.

I stora matssalen fanns även denna fantastiska kakelugn. Jag älskar verkligen de gamla kakelugnarna. Vi har kakelugnar uppe i vårt hus i Småland som står bevarade från sin tid. Många plockade ju bort och sålde kakelugnarna när det inte var inne som en inredningsdetalj. Nu vill alla ha tillbaka dem igen:-) Är så sugen på att inreda huset i Småland, men det får bli ett projekt efter att vårt hus är klart.

Vi hade verkligen en fantastisk helg på Bjärsjölagårds Slott. Kan verkligen rekommendera er att boka en slottsvistelse med middag och mordgåta. De har dessa middagar ett tag till i vår:-)

Läs mina tidigare inlägg från slottet HÄR och HÄR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.