PHI BROWS | 3D BRYN | MICROBLADING MALMÖ

-PHI BROWS-

Hejsan,

Nu var det över ett år sedan jag var och gjorde mina PHI BROWS för första gången hos Rachel hos Brow Art by Rachel och det är därför dags för en årlig påfyllning. När man gör phi brons / 3D bryn så ska man utgå ifrån att de håller ca 12 månader. Nu är det maj 2020 och jag gjorde mina ögonbryn första gången i januari 2019. Nedan kommer en bild på hur mina ögonbryn ser ut osminkade efter 15 månader. Som ni ser så ser man fortfarande formen, men de har tappat färg och strecken som gör att de ser ut som hår.

För er som funderar på att göra 3D bryn för första gången så läs gärna mina två tidigare utförliga inlägg om vad man ska tänka på, om processen samt före och efterbilder:

1. 3D Microblading Phi brows i Malmö
2. Microblading Malmö – Före och efter resultat

Hygien & Corona tider
Viktigare än någonsin är hygien vid behandlingar i dessa Covid-19 tider. Rachel jobbar alltid med bästa möjliga hygien. Alla rekommendationer som finns för att hindra smittspridning gjorde hon även innan då vi var helt ovetande om Corona, med några undantag. Hon bär alltid munskydd, handskar, rengör allt mellan klienter samt de redskap hon använder är alltid nya. Vid varje behandling har hon visat mig de oöppnade förpackningarna med redskapen i.

Hon jobbar absolut inte när hon är sjuk/förkyld och klienter får inte komma om de har symptom. Undantagen och åtgärderna som hon infört nu i corona tider är att även klienten ska bära munskydd samt det inte får vara flera personer än Rachel och klienten i behandlingsrummet.

Rachel är så professionell och det är även en anledning till att jag valt att göra den här behandlingen trots att Covid-19 fortfarande härjar i världen och i Sverige. Jag är en av de personer som har tagit rekommendationerna på fullt allvar vilket har inneburit en ganska stor omställning; vi umgås typ inte med någon, har fram tills nu inte gått på några skönhetsbehandlingar, går enbart till affärer när det är nödvändigt, håller avstånd etc etc.  Vi är alltså väldigt restriktiva med allt vi gör.

Årlig påfyllning
Det Rachel gör vid en årlig påfyllning är att titta på hur brynen ser ut; hur ser formen ut, hur många streck är kvar med färg etc. Mäter upp formen igen. Sedan gör hon nya där det behövs och fyller i de som finns kvar med ny färg. Det tar ca 1,5 timme. Rachel har en journal så hon känner till allt om min hud; hur reagerade min hud på behandlingen, att jag har rosacea, viken färg vi använde etc. Det känns väldigt organiserat och bra!

Rachel ritar upp ramen för brynen igen.

På nedan bild har hon satt att nya streck – microblades. Se videos under STORY HIGH LIGHTS. Nu ska de bara färgats också.

Nedan kommer bilder på resultatet efter påfyllningen. Nu ska de hålla i ca 12 månader till. Man måste vara noggrann med renhållning under en vecka efter behandlingen. Det innebär bl.a. att man inte får svettas = ingen träning på en vecka!

Ha det bra vänner!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.