STORA TRENDDAGEN 2020 MALMÖ | LIVSSTIL

Idag var jag, Anna och Maria på Stora Trenddagen på Clarion Malmö Live och lyssnade på ‘TrendStefan’. Riktigt bra seminarium om de kommande trenderna 2020 inom allt från livsstil, inredning, mode och livet i stort. Både för 2020, men även för det kommande  decenniet.

Konsumtionssamhället är på väg bort och ett förändring är på väg. Har pratade mycket om att ‘Ingen vill ha fler ljusstakar’, vilket Aleks håller med om i allra högsta grad:-) Vi är färdigkonsumerade och det vi vill framöver vill är att vara HAPPY och TOGETHER. Vi vill umgås, uppleva saker.

Stort fokus ligger på att vara lyckliga och tillsammans med andra uppleva saker. Istället för att spendera slantar på fysiska ting så kommer vi vilja spendera det på aktiviteter. De nya ledorden att lägga på minnet är HAPPY och TOGETHER!

Vi kommer att shoppa begagnat snarare än nytt. Allt vi köper kommer att vara vintage. Lokalt snarare än internationellt. Vi vill inte ha samma ljusstake som alla andra har. Vi vill inte gå in i en inredningsbutik i tex Berlin och hitta samma utbud som vi hittar hemma eller i onlinebutikerna. Om vi åker till Stockholm vill vi ha Stockholm design och i Malmö vill vi ha Malmö designade produkter. Vi vill göra oss av med saker snarare än att skaffa nytt.

Självklart kommer hållbarhetstrenden att fortsätta. Fokus kommer att ligga på MATRIAL. Tex komposterbara plastpåsar, kläder av apelsinskal eller tencel. Produkter av kaffesumpar, mattor av vattenhyacinter. Plastvaror i green wash material etc etc.

Färg och mönster och grova material fortsätter hitta plats i våra hem. Mintgrön är en färg som tar en stadig plats. Kombinera gärna med beige. Jag har ju redan lite av trenden i vårt hem med min mintgröna KRUKA🙂

Kort och gott. Ett mycket intressant seminarium, med massor av inspiration!

2 comments on “STORA TRENDDAGEN 2020 MALMÖ | LIVSSTIL

  1. Låter spännande, intressant och roligt.
    Hoppas verkligen att det här med hållbarhet och att konsumera klokt är saker som kommer igång på allvar – det behövs. Och att ta hand om det som man redan har istället för att bara köpa köpa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.