Total make over efter graviditet

Ni som har barn kommer säkerligen att känna igen er i känslan att åldrandet ökar den dag man fått barn. För varje år som går känns det so att man åldrats minst fem. Våra barn är det finaste och bästa vi har, men det sliter på oss.

Med långa nätter med allt för lite sömn och livliga dagar, där man inte ofta tillåts tänka tänka en fullständig tanke, så ligger inte alltid utseendet i fokus (speciellt när man vill hinna med så mycket när barnen sover). Jag bestämde mig därför för ett tag sen att göra en Total Make Over efter graviditeten.

Det jag önskar uppnå är att se fräsch ut och i den mån det går dra ner på hastigheten av åldrandet. Jag har passerat 30 strecket och börjar tom sakta närma mig 40 strecket (även om det är några år kvar ännu (!)). Det som kan konstateras är att kroppen inte funkar som när man var 20 längre. Det viktigaste för mig är att göra behandlingar som leder till en naturlig look, dvs det ska inte synas att man gjort något.

Ni som lärt känna mig vet även att jag har rosacea, vilket innebär att jag måste vara väldigt försiktig med vilka behandlingar jag gör.

Jag har sedan ett tag sedan påbörjat processen och nedan har jag börjat sammanställa de olika behandlingarna.

Hår: Ett första steg var att fixa håret. Under graviditeten kunde man inte färga håret och dessutom tappade jag massor av hår vid hårfästet efter förlossning och under amning. Läs inlägget och se förändringen av mitt hår här (klick).

Hud: Nästa steg var att ge lyster och reducera rynkor i ansiktet. För några veckor sedan gjorde jag min första behandling av Microneedling. Bara efter en behandling ser jag resultat, framför allt har min hy blivit finare och det röda från min rosacea har minskat. Jag kommer skriva om detta löpande. Ni kan läsa om processen i mitt inlägg här (klick).

Ögonbryn: Sedan var det dags att göra något åt mina ögonbryn. Jag har sedan 2015 funderat på att göra sk 3d bryn genom microblading, men sedan blev jag gravid och då ska man inte göra det. Så nu tog jag tag i det och har gjort min första behandling av en tvåstegsraket. Är sååå nöjd! Läs mitt inlägg här (klick).

Träning: Något som jag tagit tag i på allvar nu är att träna regelbundet. Läs mitt inlägg här (klick) för att ta del av min plan kring träning med två små barn hemma. Har även skrivit flertalet inlägg om att träna efter graviditet och förlossning läs här (klick).

Massage: Något, enligt min uppfattning, framför allt vi kvinnor är dåliga på är att gå på massage mot stress och värk. Oftast går vi på avslappningsmassage, men för att vi ska må bra bör vi investera i våra kroppar. Detta speciellt när man har små barn och det inte är ovanligt att man kryper på golvet, gör tunga lyft, bär dem på ena höften mm. Läs mitt inlägg om varför massage är en investering i vår kropp här (klick).

Hårborttagning: Nästa inbokade besök i min make over process är hårborttagning med laser. Kommer att skriva om detta inom kort. Stay tuned 🙂

Följ gärna min resa på bloggen och Instagram. För mig är det alltid viktigt att göra behandlingar hos certifierade, professionella och seriösa behandlare och kommer att skriva om jag stöter på motsatsen. Det finns massor av skojare där ute och jag går i alla fall inte till vem som helst.

Ha en fin dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.