VÄGGHÄNGD TORKSTÄLLNING GROVKÖK| INREDNING

Hejsan,

Nu när man är hemma mycket mer så hinner man ta tag i de där projekten som man aldrig hinner med annars. Ett projekt är vår tvättstuga eller grovkök. Jag vill optimera det så att det blir så funktionsdugligt som möjligt. Jag har en del användningsområden för tvättstugan; groventré där barnen hänger av sig sina smutsiga kläder, tvättstuga samt skafferi och miniförråd.

Det jag vill undvika är att ha saker som står på golvet, tex torkställningen. Ett första steg var därför att lösa en vägghängd torkställning.

Det roliga var att när vi skulle hänga upp torkställningen så gick det inte att skruva in skruven i väggen. Aleks började mäta om det fanns el eller metall i väggen och det visade sig att hela väggen verkade vara full av metall. Så himla konstigt. Efter många om och men kom vi fram till att:

  1. Vår apparat som mäter metall och el inte funkade som den skulle. Vi testade den på oss själva och då visade det sig att även vi hade metall i kroppen… hmm
  2. Av alla ställen som vi kunde borra så lyckade Aleks träffa en skruv som satt i väggen för att hålla upp spånskivan. Därför kunde vi inte skruva in skruven. Vad är oddsen??

FÖREBILD:

EFTERBILD

Det är verkligen skönt att slippa ha torkställningen på golvet. De vägghängda torkställen går att föra in hela vägen till väggen när man inte använder dem. Vi köpte våra på Bauhaus.

Nästa steg är att göra om i groventrén så att barnen kan hänga upp sina jackor själva. Just nu har vi inte krokar på barnhöjd.

Ha en fin fredag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.