Veckans vego: Pulled Portabello en variant

-Pulled Portabello en variant-

Igår lagade jag en variant av den vegetariska rätten Pulled Portabello. Med ‘variant’ menar jag att jag bytt ut några ingredienser och även förenklat processen lite. Detta recept är faktiskt väldigt enkelt och går snabbt att göra trots namnet:-)

Du behöver:

  • 500 g champinjoner
  • 1 syrligt äpple
  • rapsolja att steka i
  • 250 g brysselkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 lök
  • 5 dl grädde (jag använde havregrädde)
  • 1 msk rödvinsbärgele
  • 1 svampbuljong
  • 1 msk japansk sojasås
  • 2 msk timjan
  • 3 msk persilja
  • salt & peppar

    Till serveringen:

  • kokt potatis
  • rårörda lingon
  • smörgåsgurka

Gör så här:

  1. Skala och koka potatisen tills den är mjuk (jag körde med skalen på)
  2. Hacka svampen i små delar och dra i sönder den till strimlor med två gafflar.
  3. Skär äpple och brysselkål i bitar. Hacka lök och vitlök i små bitar.
  4. Stek svamp, brysselkål, lök, vitlök, äpple i rapsolja.
  5. Tillsätt grädde, gelé, svampbuljong, sojasås och låt koka upp. Smaka av med timjan, persilja och salt och peppar. Servera med potatis, rårörda lingon och smörgåsgurka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.