Photo Rejuvenation – laserbehandling som kickar igång kollagenet!

Hejsan vänner,

Då har jag varit och besökt Laser Dermatology för en IPL behandling; IPL photo rejuvenation.

Vill du vinna en valfri laserbehandling med Lasersjuksköterska Victoria så besök mitt instagramkonto (klick) och följ anvisningar där. 

Fyra snabba frågor
Vad är det för behandling jag gör hos Laser Dermatology?
Jag behandlar jag min rosacea med IPL laser som kallas IPL photo rejuvenation. Behandlingen bidrar både till att mina blodkärl stängs (blossigheten minskar) samtidigt som behandlingen stimulerar till bildandet av nytt kollagen. Kollagenproduktionen minskar ifrån att man fyllt 20 år och detta är det bästa behandlingen att kicka igång cellerna, enligt hudläkare Dr Agneta Troilius Rubin.

Nedan bild har jag ingen foundation.Väntar på behandling.

En hudläkare har flugit in för att lära sig av Dr Agneta och de konsulterar kring min hud.

IPL behandlingen tr ca 10 min. Ansiktet smörjs in med en gele. Jag tycker inte att jag blir så röd efteråt, men man kan bli det.

Agneta behandlade även mina blodkärl med YAG laser på näsvingen. Jag har hemska blodkärl som jag inte visste att man kunde bli av med. Ibland försvinner de på första försöket, men ibland får man behandla fler gånger. Mina försvann inte direkt så nu hoppas jag att de är borta efter andra försöket. Läs även mitt första inlägg om att ta bort blodkärl vid näsvingen:

Ytliga blodkärl vid näsan – så får du bort dem!

Jag har även fått en massa hyperplasi i ansiktet, som komemr med ålder och solskadad hud. De kan man också ta bort med laser. Även de kan komma tillbaka, men har blivit av med några stycken nu! Det sticker lite, men gör inte så ont.

Hur påverkar min rosacea mig?
Min rosacea påverkar mig psykiskt och socialt i form av att jag skäms över rödheten och mina blossande kinder och knottror. Det gör att jag inte tar för mig i jobbsammanhang som jag hade kunnat och kan avstå från att dela med mig av min åsikt i rädsla av att blossa upp. Det hade jag med med all säkerhet inte gjort om jag inte hade haft rosacea.

Hur upplever jag IPL behandlingen?
Sen jag började med regelbunden behandling av IPL så upplever inte jag att jag blossar upp lika lätt och på så sätt kan jag ta för mig mer och leva ett mer normalt liv. Behandlingen gör inte ont och är klar på ca 10 min. Har inte ont efteråt och kan sminka mig direkt efter behandlingen och gå och jobba. Nedan är två bilder direkt efter behandlingen där jag har foundation på mig.

Blodkärlen på näsvingen är borta 🙂

Vad bör man göra om man misstänker rosacea?
Om man misstänker att man har rosacea tycker jag att man ska se till att få en diagnos, besök din  vårdcentral. Det är väldigt många där ute som har rosacea utan att veta om det. Man förväxlar det med vuxenacne, vilket rosacea inte är. Rosacea har även olika uttryck. Jag blir både blossig och får knottror som kommer och går i skov. Rosacea blir värre med åren om man inte behandlar den, så sök hjälp. 

Laser Dermatology kliniken ligger i Västra hamnen i Malmö, med Turning Torso i bakgrunden:-)

Allt gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.