Baby Jogger City Tour Lux

– Baby Jogger City Tour Lux-

I samarbete med Babyjogger Scandinavia

Vi insåg ganska snabbt att det skulle bli ganska svårt att ta med sig dubbelvagnen på semestern till Cannes. Dels för att det är en stor kaloss som ska checkas in, men även det faktum att den ska få plats i taxin med övriga väskor väl framme på destinationen. Förutom detta insåg vi att dubbelvagnen sannolikt inte skulle få plats i hissen i huset där vi hyrt lägenhet.

En mindre “resevagn” var alltså den vettigaste lösningen. Då Adrian enbart var strax över tre månader när vi begav oss så var vi i behov av en vagn med en liggdel. Viktigt i valet av vagn var även att den skulle vara kompakt och smidig att fälla ihop när vi skulle ta oss med taxi. Det var alltså inte tal om någon sulky.

Efter att ha scannat av marknaden kom vi fram till att Baby Jogger City Tour Lux är den vagn som passar våra behov bäst. Vagnen kommer med både liggdel och sittdel och den är vändbar!! Detta är en mycket viktigt detalj för oss då vi vill kunna se vår lille Adrian. Ofta är det en väsentlig egenskap när man reser med barn under ett år. Vi har en annan resevagn där sittdelen inte är vändbar och det kändes olustigt att inte kunna se sitt barn när man promenerade i storstad.

Det är väldigt enkelt att fälla ihop Baby Jogger City Tour Lux. Det går på några sekunder. Liggdelen kan vikas på hälften och man behöver inte ens ta av liggdelen från chassit när den fälls ihop (!) I hopfällt läge så är vagnen så liten att den nästan skulle kunna checkas in som handbagage, vilket är väldigt litet för den typen av vagn. Vissa flygbolag kanske tom låter en ta det som handbagage, men det bör kollas upp på förhand i så fall. Vi checkade in vår vagn och hade Adrian i bärsele.

I Cannes använde vi barnvagnen till allt. Förutom transportmedel när vi skulle någonstans så var vagnen även Adrians sovplats på resan. Det hade tagit helt för mycket plats och varit för mycket att släpa på att ha med en resesäng med. På stranden tog vi av liggdelen från chassit och hade med oss under UV-tältet. Det går att bära liggdelen i suffletten så när Adrian var lite ledsen gungade vi honom i liggdelen. Aleks använde även vagnen för att transportera våra matkassar när vi handlade mat till lägenheten:-) Vi bodde i gamla stan (Le Suquet) som består av väldigt branta vägar. Hade varit svårt med alla matvaror utan vagnen:-) Liggdelen tar ca 9 kg och korgen undertill ca 7 kg. Nu använde vi enbart liggdelen på den här resan, men sittdelen ska ta 18 kg, vilket är fantastiskt bra!

Nu är vi i Kroatien och bor även här i gamla stan med kullersten överallt. Det är såklart inte optimalt att rulla en vagn på sådant underlag, men trots detta tycker jag att vagnen funkar bra och känns stabil.

Det här är en riktigt kompakt och stabil vagn och kommer definitivt att bli vår “bilvagn”. När man ska ska ut och in i affärer vill man inte gärna fylla hela bagageutrymmet och dessutom ska det vara smidigt att fälla upp och ner. Kan varmt rekommendera vagnen! Läs mer om om den här.

Foto Aleksjj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.