Barnrum: sovplats till barnen

Vi har precis målat om tre rum i vårt hus; barnens sovrum, lekrum och TV-rummet. För ett tag sedan bestämde jag mig för att göra ett sovrum till barnen och ett gemensamt lekrum istället för att inreda varsitt rum till Nicolas och Adrian. Har vägt för- och nackdelar, men kom fram till att jag vill att de ska ha de gemenskap jag hoppas växer fram genom att de sover tillsammans och delar på leksaker. Vi får se hur det går:-)

Efter ett antal testburkar valde att måla barnens sovrum gråblått och lekrummet grönt.

Vi målade alla väggar, paneler, garderober och även taket i samma färg i barnsovrummet. Det blev ursnyggt! Måste säga att det var en chansning att måla taket. Kunde ha blivit för mörkt, men det blev det inte. Viktigt att inte måla innerkarmarna till fönstret då de reflekterar ljuset. Annars hade det kunnat upplevas. Så fönsterkarmarna är fortfarande vita hos oss.

Jag är så nöjd med färgval. Nu håller jag på att inreda rummen. Har visualiserat ganska mycket innan vi målade och även skaffat en del inredningsdetaljer så det går ganska snabbt att inredan sovrummet. Lekrummet kommer att ta lite längre tid då det är fler moment som ska planeras. Så mer om det rummet senare.

Adrian klättrar glatt upp i Nicolas säng:-) I nästa inlägg kommer Adrians säng också att komma med i bild.

Igår hade Illum Bolighus 20% på allt så vi passade på att skaffa krokar till barnens morgonrockar. Blev inte den billiga kroken, men det blev så bra:-) Har inte hunnit fota ännu då vi precis satt upp den.

Så det här är ett litet smakprov på hur långt vi kommit än så länge med sovrummet:-) Lite julpynt har barnen också fått.

Ha en fin kväll:-)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.