DIY barnskrivbord

DIY barnskrivbord

Vi har dragit igång ett gäng med DIY- projekt under ledigheten. Bland annat så gjorde vi en klädhängare till barnens sovrum. Läs det inlägget här (klick) om ni missat det. Vi har även gjort två skrivbord. Det första vi gjorde var barnens skrivbord. När jag planerade barnens lekrum så ville jag att de skulle ha en stor yta där de kan rita, måla, leka med lera etc. Jag ville även att Nicolas och Adrian skulle sitta tillsammans. Att hitta ett snyggt skrivbord med de exakta mått som jag letade efter var nästa omöjligt. Lösningen blev att göra det själva.

Först stack till till olika byggvaruhus för att hitta en lämplig bänkskiva eller arbetsbänk. Vi pendlade mellan att köra på ett vitt skrivbord eller ett i massivt trä. Efter att ha beslutat mig om vilka stolar vi skulle ha så blev det massivt trä. Vi körde på en blandning mellan e och asp och hittade våran på Bauhause. Kostade enbart 700kr. Det var en obehandlad skiva så Aleks fick sandpappra och olja in skivan när vi kom hem. Spana in mina stories på instagram under fliken Barnrumsprojekt för att se Aleks i action:-)

Benen hittade vi på Panduro för enbart 300kr. Benen är 45 cm höga och passar perfekt till höjden på de stolar som vi skaffade.

Läs inlägget om stolarna och var du kan hitta dem här (klick). Det är sk hårnålsben. Resultatet blev såååå bra! Nu ska jag bara hitta lämpliga hyllor som barnen kan ha kritor, ritpapper mm.

5 comments on “DIY barnskrivbord

  1. Hej! Fint! Hur djupt har ni gjort skrivbordet? Är ni nöjda med det djupet?

    • Hej, ja vi är supernöjda med djupet… vi anpassade allt utifrån den yta vi hade och letade efter den storleken. Djupet är 50 cm.

  2. Hej Linda! Verkligen inspirerande skrivbord 🙂 jag försöker hitta benen på panduro men lyckas inte. Du har möjligen inte en länk?

    Tack på förhand!

    • Hej Jenny, kul att du gillar det. Har tyvärr inte någon länk, men vi åkte till en fysisk affär och köpte dem på plats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.