Fotografiska – en kulturell afton!

Igår bestämde Aleks och jag oss för att göra något lite annorlunda än vad vi brukar göra en lördagskväll. Oftast blir det att man går ut och äter middag, umgås med vänner, tar en drink. Igår kväll begav vi oss istället till Fotografiska. Jag älskar ju bilder som ni vet, men även Aleks börjar bli mer och mer intresserad. Den 2 oktober, 2015 — 7 februari, 2016 har de en utställning, med bl.a fotografen Marin Shoeller. En del av utställningen heter Close-up och är porträtt på kändisar. Ett genomgående tema var att skildra verkligheten som den är. Läs mer här vid intresse.

fotografiska

Utställningen var tyvärr inte fullt ut enligt min smak och jag fängslades inte på det sätt jag hoppats på. Tur är väl att vi gillar olika typer av bilder och inspiration. Det var dock några fotografer som ställt ut bilder som  jag fastnade för. bl.a. nedan svartvita bilder. Detta är verkligen en typ av bilder jag skulle vilja lära mig och bli bättre på att ta.

fotografiskafotografiska

Vi tänkte att avsluta med en middag på Fotografiska’s restaurang på översta våningen, men även om själva utställningen har öppet till 23.00 alla dagar, är sista sittningen på restaurangen redan kl 20.45, vilket vi inte visste. Vi var där vid 22.00:-) Så det fick bli en räkmacka på kafét istället. Inspirerade som vi var tog även vi en verklighetsbild av räkmackan, både före och efter.

fotografiska fotografiska

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.