Framme på nästa destination!

Den här sommaren ville Aleks och jag inte i förväg bestämma så mycket om vart vi skulle resa efter Ungern, utan tanken var att vi skulle bestämma längst vägen. Därav bokade vi enbart en enkel flygbiljett ner till Budapest. Tror aldrig jag har velat så mycket fram och tillbaka om vart vi skulle ta vägen härnäst! Vi hade riktat in oss på Santorini och Grekland, men kände tillslut att vi inte ville utsätta oss för onödiga risker och krångel. Vi satt fram till 03.30 kvällen innan vi skulle checka ut utan att veta vart vi skulle bege oss på morgonen. Vi letade resor till Turkiet, Sicilien, Grekland, Montenegro. Vid ett tillfälle kände jag för att ta ett flyg till Thailand, men kom fram till att det inte är det smidigaste då vi ska befinna oss på ett bröllop i Serbien om några dagar! Tillslut kom vi fram till att åka till Kroatien för att ”göra Balkan”.

Självklart fanns inga direktflyg, så vi mailade ett Eurobusways innan vi la oss på natten om de kunde köra oss till Zagreb dagen därpå. På morgonen vid 10.00 hade vi ett mail om att de kunde köra oss! De hämtade oss kl 13.00 med en shuttlebuss och så var vi på väg:-)

IMG_8293

Väl framme i Zagreb hyrde vi en bil och nu befinner vi oss på ön Krk i Kroatien:-) Vi tänkte först hyra en bil i Ungern och lämna den i Kroatien, men det skulle kosta ca 10 000 mer enbart för att lämna bilen i ett annat land. Kan verkligen rekommendera Eurobusways. Det var ägaren själv som körde oss och måste säga att det var mycket smidigt. Kostade enbart 90 EUR/person. De hämtade oss från hotellet och vi fick en egen buss och sedan lämnade de oss vid biluthyrningen Thrifty i Zagreb!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.