Golflektion dag 1!

Som jag nämnde igår så har jag och min kollega Schotten börjat ta golflektioner. Vi båda är helt gröna (i alla fall jag. Jag har enbart vid ett tillfälle testat svinga ute på en golfbana och detta var för ca 9 år sedan när jag bodde i Spanien. Testade kanske 5 slag. That´s it). Så nu när ni vet vilken nivå vi börjar på så handlade den första lektionen om att:

1) Hålla klubban rätt
2) Hitta rätt hållning och bli ett med marken
3) Svinga klubban i form av en rockring
4) Hitta botten på marken

Först fick vi testa att svinga själva. Jag lyckades träffa bollen, drämde tydligen till den i en “horisontell riktning”. Ni som golfar kan tänka er hur jag såg ut:-) Dock har coachen sagt att vi båda har utvecklats extremt enbart på en dag!:-)

Vi testade även att putta dag ett och det gick relativt bra. Utmaningen är att avgöra hur marken kommer att påverka bollen beroende på lutning etc.

Härligt var det ute i Bokskogen i alla fall!

FullSizeRender 2 FullSizeRender 4

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.