Hur skapas framgångsrika entreprenörer?

runis

Är med i ett ekonominätverk som träffas en gång i kvartalet för att mingla, men även för att lyssna stordrakar med anknytning till ekonomi. Över 100 personer hade anmält sig till dagens lunchträff och sorlet snattrade tätt runt mingelborden.

Hur skapar Sverige fler framgångsrika entreprenörer? var frågan som ställdes till självaste Rune Andersson idag! Inte många personer i svenskt näringsliv kommer i närheten av industrimannen Rune Anderssons karriär. Studentkårsordförande på Chalmers, påläggskalv i NJA/SSAB stål och i Electrolux storkök tillsammans med Carl Bennet, sparken som VD för Kuben (Stikkan Andersson, Abba), koncernchef i Trelleborg med många spektakulära företagsköp och därefter har han byggt upp konglomeratet Mellby Gård med företag i de mest skilda branscher, både succéer och minor. Dessutom är Rune Andersson en av de företagsledare som är mest frispråkig i ekonomisk-politiska frågor, exempelvis hans nej till euron.

Lunchseminariet var fullsatt och alla lika ivriga på att höra Rune Anderssons respons på ekonomijournalist Henric Borgström kluriga och (ibland lite provocerande) frågor och påståenden.

2 comments on “Hur skapas framgångsrika entreprenörer?

  1. Hejsan
    Gud vad intressant att vara på en sådan grej

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.