Julmiddag på slottet!

Så var det dags för femrättersmiddag med jultema på slottet. På menyn stod ett lyxigt julbord tillsammans med väl utvalda viner. Jag älskade verkligen ett av vinerna som jag bara måste tipsa om: Ett Riesling av Markus Molitor, Haus Klosterberg. Detta vin finns att köpa på systemet. Ska dit omedelbart;-)

Vi fick ett eget rum inne i matsalen, vilket säkert var bra med tanke på hur mycket och intensivt vi snackade under kvällen:-)

Maten är alltid fantastisk på Kronovalls vinslott och julbordet var inte något undantag. Julbord av lyx skulle jag kalla det.

Ett litet tilltugg.

Lättrökt Matjesill från Norröna.

Terrine på rasgris och anklever.

Grönkål stuvad i bränd anjovisgrädde.

Lättsyrad julkorv.

Kryddglass, mjuk pepparkaka och preserverade bär.

Anna berätta spökhistorier och försökte spå mig. Hon lyckades inte riktigt att kalla till sig andarna. Vi var nära på att gå upp på rummet och köra anden i glaset, men sedan blev jag och Thessan för trötta:-) Det är inte ofta man får tillfälle att sova en hel natt ostört som småbarnsförälder. Jag trodde att jag skulle vakna kl 06.00, men sov till 08.30! Jag rusade upp ur sängen och kunde inte koppla var jag var.:-))

På morgonen tog vi det lugnt och åt frukost länge. Så länge sedan det var jag gjorde det. Så skönt. Kan verkligen rekommendera att boka Slottsweekend nu under julen. Det är en speciell känsla att bo på ett slott när det är juletider. Spana in julerbjudanden här (klick).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.