Massage i Malmö mot stress och värk

– I samarbete med Xperience Laila Luxary Salon

Idag har jag varit på en klassisk svensk massage på Xperience här i Malmö. Jag träffade Carl som är utbildad massör. Måste erkänna att jag var lite nervös inför besöket. Massagen som jag bokat var inte avslappningsmassage, utan en klassisk djupgående massage, med syfte att bli kvitt/lindra spänning och ömma muskler.

När jag gått på massage tidigare i mitt liv har jag enbart gått på thailändsk massage av någon anledning och då har jag specifikt önskat avslappningsmassage. Har inte riktigt satt mig in i varför man ska gå på djupgående massage, då jag alltid associerat massage till avslappningsmassage. Därför hade jag förberett mig på att typ avlida av plåga inför den här massagen med Carl:-)

Kan ju meddela redan så här tidigt att det absolut inte gjorde så ont, utan det var snarare så att det gjorde lite ont stundvis när Carl masserade områden där jag hade spänningar, knutor och spända muskler, vilket framförallt var mellan ryggraden och skuldrorna. Carl vill massera djuptgående så att man kommer ner på undre muskellagren för att massagen ska ge någon verkan, därav trycker han en del.  Syftet med den här typen av massage är att mjuka upp musklerna och bli mer rörlig i kroppen.

En vanlig anledning till värk i kroppen och stela muskler, som kan visa sig i forma av  spänningshuvudvärk, är stress. Vårt samhälle är uppbyggt på att hela tiden prestera och vara uppkopplad och jag tror att alla känner igen i detta. Spänningshuvudvärk är i sig ett resultat av stela muskler och man löser inte problemet genom att ta värktabletter. Det man kanske inte tänker på är att stress sätter sig i käke, nacke och axlar. De som gnisslar tänder på nätterna kan få hjälp med detta genom en form av massage som Carl utför.

Det man kan göra själv för att försöka mildra uppkomsten av stelhet är att tänka på hållningen både på jobbet, men även i vardagen. Att träna regelbundet, gå på yoga och hitta lite egentid så att man slappnar av då och då. Att gå på massage vid jämna mellanrum är att investera i sin kropp och Carl menar att det kommer bidra till ökad rörlighet och att man känner sig piggare här och nu. Vi lägger mycket pengar på vårt yttre, så varför inte avsätta lite för vårt välmående och vår kropp? Rekommendationen är att gå på massage ca en gång i månaden eller varannan månad (beroende på hur kroppen mår).

När jag kom idag till salongen kände jag en inre stress och trötthet efter en utmanande natt med barnen. Jag sov dessutom i vår gästsäng i natt och hade ont i hela kroppen när jag vaknade. Som jag nämnde ovan var jag stel mellan ryggrad och skulderblad, resten av kroppen var inte så farlig. Carl rekommenderade mig att komma tillbaka om två veckor för kontroll eftersom mina muskler är så ovana vid klassisk massage. Efter att ha masserat ett tag så gjorde det inte längre ont på mina ömma områden.

Massagen resulterade i att jag gick därifrån märkbart mer avslappnad och har inte längre ont. Enbart lite öm av massagen. Om två dagar kommer jag att känna full effekt av massagen.

Carl ger även massage mot celluliter. Den måste jag nog gå på. Har fått massor nu efter jag fött barn. Vet inte om det finns någon koppling till barnafödande, men vill ha bort dem! Behandlingar och priser hittar ni här (klick).

Missa inte erbjudandet om 25 % vid valfri behandling. Uppge Lindaz25 vid bokning. 

5 comments on “Massage i Malmö mot stress och värk

  1. Jag fick inte koden till att fungera när jag skulle boka massage… så synd… men bokade ändå för att prova, älskar ju massage!

    • Hej Sofia, ring till salongen och uppge koden alternativt säg det innan du påbörjar massagen. Ska prata med dem ang bokningssystemet. Mvh, Linda

    • Hej igen Sofia, skriv koden i meddelande när du bokar så får du rabatten ?

  2. Tusen tack! Nu är allt bokat o klart!! ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.