WALK IN CLOSET – total utrensning!

Detta är riktigt tufft! Jag håller på att tömma min walk in closet, eftersom Aleks nu flyttar hem från sitt projekt i Oslo. Vi flyttar på så sätt ihop “på riktigt” (vi har ju bott tillsammans det senaste året, men inte alla Aleks saker). Aleks kommer framöver enbart vara i Oslo några dagar i veckan, vilket innebär att han behöver halva garderoben här hemma. En riktigt stor utmaning som lett oss till Projekt Vinden. I skrivande stund är vi i full fart med att organisera en extra garderob på vinden för att få plats med våra kläder. Det är kanske inte en nyhet för er som känner Aleks att han har ett lika stort behov av garderobsutrymme som jag med alla sina kostymer, slipsar och skor!

Jag har inrett ett rum i lägenheten som en garderob. Nedan har ni en före bild av WIC:en! Den första hyllan på bilden nedan är en bokhylla från IKEA som används som garderob. Fördelen med att använda en bokhylla är att den inte är lika djup som vanliga garderober, vilket innebär att man lättare hittar det man letar efter. Det är ganska högt i tak i lägenheten (3 m) och därmed är det möjligt att bygga på höjden. Denna hylla är därmed perfekt då det finns en tillhörande stege att köpa till.

IMG_2948

Lampor är oerhört viktigt och jag valde att sätta upp punktbelysning på samtliga garderober som kommer en bit utanför (för att inte lysa rätt in i en hylla, vilket är ganska irriterande). Allmän takbelysning är även det ett måste. IMG_2958 IMG_2960 (1)

Nackdelen med bokhyllan är att det inte går att hänga upp kläder på ett smidigt sätt. Då man även behöver utrymme för att hänga kläder så valde jag att ha garderober med 60 cm djup på andra sidan. Denna garderob är även den från IKEA (Pax-system).

IMG_2963

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.