En stilren bärsele

-I samarbete med LILLEbaby Scandinavia

Nu har jag hunnit använda den här bärselen från Lillebaby Scandinavia ett tag och kan konstatera att det är en av de bättre bärselarna jag har använt (vi har ju fyra stycken just nui olika färger så att vi kan matcha med våra outfits:-) ).

Jag har enbart använt bärselen med vår lille Adrian vänd mot mig än så länge, Adrian är ganska tung nu. Han väger ca 8 kg (!) så han är en stor kille:-) Det innebär att det kan bli ganska tungt att bära längre sträckor. Det är därför viktigt att säkerställa att man skaffar en ergonomisk sele, vilket innebär att höfterna ska avlasta axlarna. Det måste jag hålla med om att den här selen gör. Jag känner mer eller mindre inget tryck mot mina axlar, utan det är höfterna som tar all tyngd. Detta är guld värt! Jag hade en bärsele innan som inte var ergonomisk och det blev riktigt jobbigt när man gått ett tag med sitt barn.

En annan positiv aspekt med bärselen är att man kan vika ner fronten så att Adrian kan se bättre. Han är ju så nyfiken på allt som händer. Åter igen hade vi en sele där fronten inte kunde vikas ner ordentligt utan den flög upp hela tiden i ansiktet (på Nicolas, det var ett tag sedan vi hade selen).

Först sätter man på sig bärselen runt höften, sen placerar man bebisen i selen, därefter knäpper man selen bakom nacken. Att knäppa bakom nacken är lite utmanande i början, men man lär sig snabbt. Jag tycker även designen på den här selen är väldigt fin. Den känns moderiktig. Färgen på selen är grå.

Jag brukar alltid ha med en bärsele i vagnen om Adrian skulle vilja komma upp.

Nu ska det bli spännande att använda den med Adrian framåtvänd:-)

Ha en fin kväll!

Foto: Aleksjj

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.