Från lägenhet till hus!

Vi insåg ganska snabbt att vi var tvungna att flytta när jag blev gravid. I lägenheten vi bodde i tidigare finns inte hiss. Att släpa barnvagnen upp och ner tre våningar kändes inte så kul. Så under våren var jag och Aleks ute var och varannan helg och tittade på alternativ. Till en början var vi inne på att köpa en ny större lägenhet inne i stan med hiss, men allt eftersom lutade det mer åt att flytta till hus. Jag är ju egentligen en stadsbo och har verkligen gillat att bara gå ut genom dörren och ha allt omkring mig.

Det är ganska otroligt hur snabbt man gör, för de allra flesta, den största privata affären i sitt liv, dvs att köpa bostad. Vi tittade på huset vi köpte ca 20-30 minuter en söndag eftermiddag. På tisdag morgon skrev vi kontrakt. Budgivningen har ju varit helt galen i år, speciellt precis innan de nya amorteringskraven infördes.

309323-4

Flyttlasset gick när Nico var knappt 2 veckor!! Så det har varit en ganska intensiv period med både bebis och flytt:-)

Vad gäller inredningsstil så är lägenheten är en gammal sekelskiftesvåning från tidigt 1900-tal. Huset är ett modernt enplanshus, byggt 2008. Känner att mycket av det vi hade i lägenheten inte riktigt passar in. Därav har jag ändrat min inredningsstil lite. Trodde till en början att jag skulle köra lite i samma stuk, men känner att jag dras lite mer åt det moderna än jag gjort tidigare. (Aleks är inte så intresserad av inredning, så han låter mig härja fritt).

 

Mycket av min tid går åt att få ordning på huset just nu, så det kommer nog bli ett och annat inredningsinlägg här på bloggen.

 

One comment on “Från lägenhet till hus!

  1. jättefint! vart har ni flyttat? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.