Kyckling med gorgonzolasås

Detta är en riktigt god måltid. Snabbt och super enkelt att laga också! Tar ca 20 min. Detta ät ytterligare ett LCHF-recept och lärde mig en variant av detta recept när jag bodde i Barcelona för några år sedan.

4 portioner:
ca 500 g kycklingfilé
1 gul lök
ca 100 -150 g gorgonzola
2 dl grädde
Pepparmix
Hand handfull valnötter

Sallad:
Babyspenat
Lite rödlök
Sockerärtor
Rivna morötter

IMG_3451 IMG_3453
Gör så här:
Hacka löken och fräs en kort stund. Skär kycklingen i bitar och stek några minuter under omrörning tills de fått lite färg. Lägg i osten (mindre bitar) och låt smälta. Sänk värmen! När osten smält tillsätt grädde. Smaka av med pepparmix (det finns ganska mycket salt i gorgonzolan så vet behövs det inget salt). Puttra tills kycklingen är helt genomstekt. Servera med sallad. Hacka valnötter och lägg över.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.