Lookbook – kavajen

Kavaj – plagget för alla tillfällen! Vad är det som gör att så många kvinnor trivs så bra i kavaj? Det finns troligtvis lika många svar på den frågan som det finns kavajer. Kavajen är från början ett herrplagg, men det är på damsidan det verkligen kommer till sin rätt, då du kan kombinera en riktigt snygg kavaj med nästan vad som helst. Var elegant för business-mötet och för festkvällen. Med en kavaj kan du göra mycket – använd den på jobbet med ett par jeans, kostymbyxa eller en jumpsuit och till fest med en klänning eller kjol. Bli vardagsfin med en tröjkavaj. Välj en figursydd kavaj för en mer kvinnlig look.

Det viktiga är att utgå från sin egen kroppsform. För kvinnor kan det vara svårt att hitta en bra sittande kavaj i midja och över bysten och därav är det så mycket viktigare att hitta en modell som faller snyggt. Det finns inget som ger ett sämre intryck än en illasittande kavaj. I slutändan spelar det alltså ingen roll om du köper ett exklusivt märke med bra kvalitet om plagget sedan inte sitter bra och framhäver din kropp snyggt.  Man kan säga vad man vill om första intrycket, men kläderna och hållningen är a och o om man bryr sig om hur omgivningen kommer uppfatta en, speciellt i jobbsammanhang kan första intrycket ibland vara avgörande.

blazer, pinstripe women, kronaby, affärsmode kvinnor, business attire women, zara women,_ blazer, pinstripe women, kronaby, affärsmode kvinnor, business attire women, zara women,_-5

Snyggt är det även att arbeta med snygga detaljer som framhäver looken. En snygg klocka eller väska kan höja nästan vilken outfit som helst.

blazer, pinstripe women, kronaby, affärsmode kvinnor, business attire women, zara women,_-4 blazer, pinstripe women, kronaby, affärsmode kvinnor, business attire women, zara women,_-6 knytblus, blazer, pinstripe women, kronaby, affärsmode kvinnor, business attire women, zara women,_ blazer, pinstripe women, kronaby, affärsmode kvinnor, business attire women, zara women,_-3

Köp outfiten:
Blazer: Hitta liknande här, härhär, här.
Blus med knytband: Hitta liknande härhär, här.
Klocka: Kronaby.
Väska: Tory Burch

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.