Microneedling med Dermapen i Malmö

Microneedling med Dermapen i Malmö

Igår var jag på min första behandling av Microneedling med Dermapen i Malmö (Lomma) hos Studio Sofie. Syftet med den här behandlingen är framförallt att reducera ärr som jag har på mina kinder, men även för att reducera rynkor, fina linjer och porer.

Den här behandlingen är det senaste genombrottet inom hudföryngring och har även visat goda resultat på personer med Rosacea! Äntligen något positivt för oss:-)

Behandlingen innebär att man för 12 sterila nålar över ansiktet som gör att huden uppmanas till nyproduktion av naturligt kollagen. I och med min rosacea måste jag vara försiktig med vilka behandlingar jag gör, men forskning har visat att den här behandlingen har minskat vanliga rosacea symptom och gjort huden lugnare. Behandlingen kan jämföras med laserbehandling.

Nedan är några områden som behandlingen avser.

  • Åldrad och spänstfattig hud
  • Fina linjer och rynkor (även vid mun och ögon)
  • Stora porer
  • Huduppstramning och föryngring
  • Ärr
  • Pormaskar
  • Bristningar
  • Pigmenteringar

Beroende av vad man vill behandla går man på olika djup. Läs mer om microneedling med dermapen här (klick).

Det man ska tänka på är att gå till en certifierad behandlare som vet vad han/hon gör. Sofie är certifierad och sjuksköterska i grunden och jobbar med detta dagligen. Jag började med behandlingar hos Sofie för flera år sedan och har fått ett stort förtroende för henne och hennes expertis. Tror det är så viktigt. Finns så många skojare där ute.

Processen:
Jag kom osminkad till Studio Sofie. Först fotograferade Sofie mitt ansikte. Sedan rengjorde hon och exfolierade huden försiktigt. Tvättade av ansiktet med ett ansiktsvatten med sprit i för att sterilisera. Därefter smörjde hon in huden med ett serum och påbörjade sedan behandlingen med dermapen. Sofie har den nyaste pennan från Dermapen som ger betydligt mindre smärta och obehag än tidigare versioner.

Gör det ont?
Jag måste säga att jag var lite nervös, men när hon väl började behandlingen var det inte alls så farligt! Kan så klart inte säga att det är bekvämt, men det gjorde inte ont. Det tog ca 10 minuter att gå över ansiktet. Den totala processen med rengöring etc är en timme. Sofie behandlade även mina läppar, runt ögonen och halsen. Med den nyaste pennan kan man gå riktigt nära, det kunde man inte tidigare.

Efter behandlingen ligger man med en svalkande mask ett tag för att lugna huden. Det man vill är att skapa små blödningar i huden som sedan ska repareras av kroppen själv. Det känns lite som när man bränt sig i solen, det svider lite.

Redan någon timme efter behandlingen hade både svedan och det röda lagt sig. Självklart är man lite röd och svullen i ansiktet efteråt, så boka inte in en dejt samma kväll:-) Helst ska man vara utan smink i 24 timmar så passar bra att göra det på en fredag kväll:-)

Lite reflektioner:
Nu dagen efter så har det röda nästan lagt sig. Måste säga att jag redan ser resultat av att några blemmor jag hade på kinden dragit sig tillbaka!

Ofta kan man se resultat redan efter den första behandlingen. Ska man reducera ärr så krävs det fler behandlingar. Rekommendationen är vart 8-12 vecka. När man behandlar ärrbildning går man djupare i huden än tex om man vill ha lyster och hudföryngring. Läs mer om microneedling med dermapen här (klick).

Jag kommer att skriva kontinuerligt om den här behandlingen. Missa inte:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.