Outfit för eftergravida och ammande kvinnor – vad har man på sig?

Jag kommer fortfarande inte i det mesta av mina kläder ännu. Som jag nämt tidigare så tar det mycket längre tid för mig att tappa mina extra kilon den här gången som omföderska än det var när jag var förstaföderska. Allt är såklart individuellt, men ju mer jag läst och pratat med olika folk så inser jag att det är ganska vanligt att man fem veckor efter förlossning kan se ut att vara gravid i femte månaden. Jag gick upp över 20 kg med både Nicolas och Adrian och har ca 13 kg kvar till min normalvikt nu innan jag blev gravid. Det går alltså väldigt långsamt och det är inte en dans på rosor som så många andra ofta förmedlar i sina sociala medier. Av den anledningen har jag inte jättestor lust till att skaffa nya kläder, utan jag försöker se vad jag har för ‘oversized’ plagg i garderoben som kan framhäva min kropp på mest förmånliga sätt just nu.

Det jag trivs i just nu i min ‘eftergravida kropp’ är vida byxor gärna med hög midja och gummiband och en större topp som inte sitter åt för mycket. Har gärna en kofta eller kavaj om det skulle bli kallt. Toppen jag har på mig har snören på sidan så går enkelt att öppna upp vid amning. Ja, för kläderna ska dessutom vara amningsvänliga (om man ammar) och jag kan vittna om att det inte finns några snygga amningskläder. Antingen är de korta och åtsittande eller är de bara fula:-) Nedan finns info om var ni hittar min outfit.

Min outfit:

Byxor, Gerry Weber (liknande)
Kappa, Zara (liknande)
Väska, Arsante
Solglasögon, Chloé (liknande)
Topp, Mango

Foto av: Aleksjj

2 comments on “Outfit för eftergravida och ammande kvinnor – vad har man på sig?

  1. Jag håller med om amningskläderna! Dessutom vill jag inte lägga pengar på det.. har köpt amningsbh/ top och ett par linnen. Men jag tycker det är så svårt att klä sig snyggt numera. Jag saknar mina fina sommarklännningar som är i princip omöjliga att amma ur om jag inte drar upp dem och det är ju inte ett alternativ om msn inte är ensam hemma.

    • Nej, men precis. Känns onödigt att lägga pengar på det. Om man ska köpa något ska det ju vara användbart även senare när man inte längre ammar. Man får ju leta efter omlottklänningar nu till sommaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.