SKALPELL- PEEL/ DERMAPLANING | SKÖNHET

SKAPELL- PEEL/ DERMAPLANING / LASER MOT YTLIGA KÄRL/ROSACEA

Alla ni som följt mig ett tag känner till att jag håller på med en “make-over” där tanken är att jag ska arbeta långsiktigt med att förebygga och reducera ålderstecken och samtidigt hålla min rosacea i schack. Viktigt för mig är att se naturlig ut. Med det sagt så avser ingen av de behandlingar jag gör att förändra mitt utseende, utan snarare att ta av några år på nacken:-)

Läs om mina tidigare behandlingar under SKÖNHET.

Varför dessa behandlingar?
När det gäller min hud så har jag ytliga blodkärl som gör att jag lätt rodnar samt att jag konstant är rödrosig i ansiktet (rosaceahud). Rodnaden har den senare tiden förvärrats, som på mig visats sig genom att huden konstant känns varm (nästan lite brännande känsla) och lättare rodnar (dvs kan från en sekund till en annan att bli helt röd i ansiktet).

Då huden är ett levande organ så det gäller att kontinuerligt arbeta med den. Det finns flera olika anledningar till att huden förvärras, yttre påverkan; väderförändringar, stress mm, inre påverkan; kost, träning etc. Dessutom var det för min del nästan ett år sedan jag gjorde min sista laserbehandling på sjukhuset. För att hålla hålla min rosacea i schack bekräftade min hudläkare att jag kontinuerligt kan göra microneedlingbehandlingar (läs mer om dem under SKÖNHET) i kombination med laserbehandling.

Så det jag nu kommer att addera till min hudvårdsrutin är laserbehandlingar med syfte att “ta i sönder” de ytliga blodkärlen så att rodnaden lägger sig och inte blossar upp så lätt.

Tidigare har jag alltså gjort mina laserbehandlingar på sjukhuset, men nu anser de att min rosacea har blivit så pass bra att jag får fortsätta dessa behandlingarna privat. Därav har jag hittat in till SKIN improvements by S. Sanela har jobbat med rosaceahud i över 15 år och för mig är det superviktigt att de jag väljer att göra behandlingar hos har gedigen kunskap och erfarenhet av och om huden.

Efter en konsultation med Sanela på SKIN improvements by S så bestämde vi att vi skulle göra Dermaplaning, med Kemisk Peeling följt av en Laserbehandling.

bild på skönhetsklinik som behandlar rosacea i malmö

bild på skönhetsklinik som behandlar rosacea i malmö

Processen
Vi började med något som heter Skalpell peeling – Dermaplaning. Hela ansiktets exfolieras med en tunn skalpell, vilket tar bort översta hudlagret med döda hudceller samtidigt som man stimulerar cellförnyelsen, ökar cirkulationen och avlägsnar allt fjun i ansiktet. Jag har alltid haft lite fjun vid läpparna som jag stört mig på, nu är det borta:-) Denna behandling kan med fördel göras för alla med normal hud. Har man rosacea som jag är det viktigt att få konsultation innan behandlingen. 

Vi följde upp med en kemisk peeling direkt efteråt, eftersom huden är så mottaglig då. Då jag har rosacea så används mandelsyra istället för AHA-syra (man kan alltså göra kemisk peeling på rosaceahud om man använder mandelsyra, observera att man inte ska använda AHA-syra). Behandlingen stimulerar huden och ger ökad lyster. Dermplaning är superpopulär i USA, men ganska ny här i Sverige. Den här behandlingen är som mest effektiv mot acneärr, pigmentförändringar och livlös hud.

bild på tjej som gör dermaplaning i malmö

bild på tjej som gör dermaplaning i malmö

Sedan fortsatte vi med Laserbehandlingen IPL / SHR. För er som inte har rosacea kan denna behandling även utföras för att stimulera till nybildning av kollagen så att huden får en jämnare ton och ett slätare intryck. I mitt fall så får jag det på köpet, men huvudsyftet är att ta i sönder/krossa de ytliga blodkärlen för att hålla min rosacea i schack, dvs reducera ytliga kärl som skapar rodnader och brännande känsla i huden. För mig är detta jätteviktigt för min livskvalitet, det är oerhört jobbigt att rodna utan anledning i både sociala sammanhang och jobbsammanhang tex när man sitter i ett möte eller håller ett föredrag. Någon som känner igen sig?

Gör det ont?
Nej, varken dermaplaning, kemisk peeling eller laser gör ont.
Direkt efter behandlingen
Jag kunde direkt efter behandlingen se att mina blodkärl som jag hade på näsan redan är helt borta! Min hy har mer lyster och känns väldigt återfuktad och mjuk. Innan behandlingen kändes huden ganska sträv! Nu kommer det ta mellan 3-4 veckor innan man ser fullt resultat.

Fler bilder och filmer från behandlingen hittar ni på mitt instagram @lindaz.se under Stories “SKIN Improvements by S”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.