Slottsweekend Deluxe på Kronovalls Vinslott

I lördags begav jag mig tillsammans med mina fina bloggvänner ThessanAnnaMaria till Kronovalls Vinslott som är beläget i Skåne. Jag har varit på slottet några gånger tidigare, men aldrig under juletid. Det är så underbart att få njuta av julstämningen på slottet!!

Ni som har följt våra stories under helgen ser att resan började intressant med att GPSen av någon anledning var inställd på tyska. Det är Aleks som brukar köra den bilen så förstår inte riktigt om han ville öva på tyska eller varför den inte var på svenska:-)  Ni kan hitta alla våra stories under ‘Slottsvistelse’ på mitt Instagram. Det är lite komedi:-)

Det finns ett antal olika weekendpaket på Kronovall och vi körde det som heter ‘Slottsweekend Deluxe’. När vi anlände till slottet så började vi med att ställa väskorna på våra rum. Thessan och jag delade rum och bodde i det rum som heter Tempranillo. Vi älskade det båda två. Så fina tapeter och lyxiga detaljer och slottslik inredning. Alla rum är olika både gällande storlek och inredning. Det här slottet är oerhört välbevarat.

När vi installerat oss satte vi oss ner för att avnjuta lite bubbel och Slottets gourmetask med lokal och egengjord chark. Som vanligt hade vi hysteriskt kul. Vi har fått höra från lite olika personer att vi påminner om ‘Sex in the City’ gänget när vi är ute och snurrar:-) Vilket kan stämma, vi är ju väldigt olika personligheter alla fyra:-)

Sedan var det Slottshistorik med bubbel. Kronovall tillverkar sina egna viner och Champagne intill slottet. Slottshistoriken får man inte missa! Det är så intressant att höra om alla grevar som bott där och allt drama som utspelats. För att inte tala om spöket som tros bo där. Visste ni att greven och grevinnan Erik och Angelica Sparre bor i slottet i en egen flygel? Då de inte har några barn överlät grevparet 1991 slottet med tillhörande mark till en stiftelse, som bär deras namn och förvaltas av Riddarhuset. Thessan trodde sig greveparet promenerandes i går morse. De har valt att inte ändra på någonting alls de senaste århundradet, vilket vi gillar.

Därefter var det champagneprovning. Vi fick provsmaka fyra olika bubbel; proseco, cava, Champagne och Kronovalls eget bubbel. Det är verkligen generöst med dricka. Jag mäktade inte med att dricka upp allt bubbel som vi fick:-)

Efter en intressant champagneprovning var det dags för femrättersmiddag med jultema. Läs mer om det i mitt nästa inlägg!

Spana gärna in mina tidigare inlägg från mina vistelser på Kronovall här (klick) och här (klick).

Ha en fin dag!

-I samarbete med Kronovalls Vinslott-

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.