Söder om Småland

Hela dagen gick åt på att titta på inredningsprylar. Håller på att planera “Projekt Kök”. Detta projekt kräver dock att Aleks tar fram slipmaskinen och fixar till golvet i köket. Hela lägenheten består av vitlaserade golv, förutom i köket. Detta vill jag ändra på så att även golvet i köket blir vitlaserat. Detta går dock mycket långsamt framåt, då Aleks för tillfället jobbar på projekt i Oslo och enbart är hemma helger… ja, då han inte dömer basket någonstans i Norden såklart. Eftersom vi har kommit överens om att golvslipning är hans ansvarsområde så händer det för närvarande ingenting… Därför försöker jag fokusera på andra detaljer i köket, vilket just nu är burkar. Mer om detta en annan gång.

Lördagskvällen tillbringades med Thessan, Hanna, Dajana och våra män på restaurangen Söder om Småland. Det var första gången jag besökte denna restaurang. Mycket mysigt ölhak på Möllan. Normalt beställer man in 2-4 tapas och för mig blev det enbart två rätter, vilket räckte mer än väl!

IMG_1608Lätt rosastekt rapphöna, glaserade betor, rökt crème fraîche & rostade hasselnötter.IMG_1609Bakad öresundstorsk med en vinegrette på mandlar, lök & smör serverades med stenbitsrom, blomkål och surdegschips.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.