Throwback Mexico!

Aleks och jag har fortfarande inte bokat vår vinterresa. Det är svårt att hinna med allt. Det tar ju ganska lång tid att tänka igenom en rutt. Tittar på bilder när jag och Thessan var i Mexico. Vilka fantastiska miljöer! Både jag och Thessan älskar att resa och utforska de ställen vi åker till. Vi hade två riktigt intensiva veckor i Mexiko. Vi flög till Cancun och åkte sedan vidare till Isla Mujeres. Därefter bar det av till Holbox, Tulum och så avslutade vi i Playa del Carmen. En utflykt gjordes även till Chichén Itzá. Kan varmt rekommendera denna resa!! Självklart passade vi på att ta massor av bilder, fotonördar som vi är:-)

mexico mexico mexico mexico mexico mexico mexico mexico

 

2 comments on “Throwback Mexico!

 1. Hej Linda,

  Lite sugen på Mexico. Tänkte fråga dig, hur gjorde ni med boende? Hade ni förbokat något? Var det ö-hoppning där med? Eller hade ni ett boende som utgångspunkt på Isla de Mujeres och sedan tog er ut till Tulum, osv?
  Tacksam för svar.

  • Hej Mine,
   Mexico är helt underbart:-) Vi planerade en rutt på förhand (den jag skrev i inlägget) och bokade hotell från Sverige innan vi åkte. Detta var ganska skönt då man slipper att fundera på var man ska bo på semestern. Både när jag var i Kina och Vietnam, Cambodia bokade vi enbart det första hotellet och tog det som det kom, dvs bokade på plats. Det beror ju på hur flexibel du vill vara? Kan inte kalla det för ö-hopping, då vi även var på fastlandet, men vi stannade några nätter på varje ställe. Erfarenhetsmässigt ska man helst stanna 3 nätter på varje ställe, för att slippa känsla av stress av att packa hela tiden. Dock stannade vi: 1 natt Cancun, 2 nätter isla museers, 2 nätter Holbox, 5 nätter Tulum, 2 nätter Playa del Carmen.

   Gällande transport finns det jättebra bussförbindelser ner till Tulum. Du behöver inte förboka, utan enbart åka dit och köpa en biljett.Ut till öarna finns båtar, du behöver inte förboka där heller. Hoppas du fått svar på dina frågor:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.