Tomt i Höllviken

Hejsan,

Vi har blivit med tomt i Höllviken! För ca tre veckor sedan signerade vi och nu är vi i full fart med att planera vårt drömhus:-) På tomten står ett hus som kommer att rivas i samband med bygge av nytt hus.

Hoppas att ni vill följa vår resa. Kommer att uppdatera löpande om processen 🙂

Nedan är några bilder från tomten. Vi har inte fått tillträde ännu utan det är först sista oktober.

Huset har fukt i källaren och byggt med blåbetong så det är inte mycket att ha kvar. Vi skulle få spendera väldigt mycket på att renovera det här huset och ändå inte få det vi är ute efter. Därför är det mest naturliga för oss att riva. Att riva ett hus med radon går på ca 300 000 kr, men vi slipper att dra vatten och avlopp så kostnaderna går nästan jämt ut.

Tomten är nästan 1800 kvm och går inte att stycka av. På 90 talet ändrades bestämmelserna om hur stora tomterna får vara i området och gick från 800 kvm till 1000 kvm som minsta tomtyta. För oss spelar det ingen roll då vi var ute efter en större tomt.

Det man kan göra innan man säljer är att ta vara på värden i huset, tex värmepumpen och fönsterpartier etc som går att sälja.

Även om vi hade sneglat lite på att köpa något i Höllviken blev det som det alltid blir, ganska spontant. Det var budgivning på tomten/huset och snacka om  att jag blev överlycklig när vi tillslut vann sista budet.

Aleks och jag har redan börjat boka in massor med möten med olika hus leverantörer för att försöka lista ut vad vi ska bygga.

Ha en fin dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.