Vegetarisk pizza med sparris och svamp

Den här pizzan är en av mina favoritpizzor! Riktigt fräsch för att vara en pizza och så är den vegetarisk. Receptet har jag fått från min vän Hanna, men har plockat bort serranoskinka som var i grundreceptet. Istället för tomatsås så brer man créme fraiche på botten.

Ingredienser för två pizzor:
2 paket färdig pizzadeg
1/2 burk créme fraiche
Ett knippe med sparris
1 rödlök
10-12 cocktailtomater
500 g champinjoner
Mozzarella i påse
Ricotta (efter smak)
Vanlig riven ost
Valnötter
Honung & tryffelolja att ringla på pizzan

Gör så här:
1. Bred på créme fraiche så det täcker hela pizzan.
2. Stek skivad sparris, rödlök, cocktailtomater och champinjoner lätt och bred ut på pizzadegen.
3. Lägg på vanlig riven ost, mozarella, ricotta och valnötter.
4. In i ugnen ca 15-20 min (se på förpackningen på pizzadegen).
5. När pizzan är klar ringla lite flytande honung och tryffelolja över pizzan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.