Bloggmiddag på Vibliotek i Malmö

Fotograf: Claudia Jonson

I måndags träffade jag upp några av Malmös bloggare för en spontan middag på Vibliotek. Vi tyckte det var dags att ses för att se hur vi gemensamt kan framhäva Malmö som stad. Tillsammans når vi ut till en stor skara med läsare, så varför inte se hur vi kan arbeta med det? Tanken är att vi ska träffas regelbundet och skriva om olika restauranger och happenings som tar plats i vår vackra stad.

Kolla gärna in mina bloggkollegors konton: Thessan, Anna, Maria, Lisa. Bilderna är tagna av fotograf Claudia Jonson. Titta in på hennes hemsida här.

Det var första gången för mig att besöka restaurangen Vibliotek (där vår första träff tog plats) och måste säga att jag blev väldigt positivt överraskad! Restaurangen ligger i hjärtat av Malmö, precis vid kanalen. Hela stället genomsyras av spansk kultur; personalen pratar enbart engelska och/eller spanska för dem som vill öva. Ägaren hade verkligen tålamod med mig, då min spanska är väldigt rostig. Insåg att det är 11 år sedan jag begav mig till Barcelona för att studera och jobba där (!). MEN om man hör och övar så kommer ju språket tillbaka relativt snabbt- en anledning till att gå dit ofta:-)  Det här med språket ger verkligen en känsla av att man är utomlands, vilket faller mig i smaken som älskar olika kulturer!

Självklart är det tapas som står på menyn. Jag beställde bl.a. in potatas bravas, gambas och ugnsbakad aubergine fylld med grönsaker. Yummi! Till efterrätt beställde jag chokladfondanten som var utomordentligt god, dessutom var den verkligen fotovänlig:-)

På måndagar är det quiz night. Vi var lite väl okoncentrerade för att ta hem vinsten, så vi får ta revansch nästa gång. Det är nämligen värt att koncentrera sig då det vinnande laget får halva priset på hela bordsnotan! Förutom det var det himla skoj att delta då stämningen var på topp i restaurangen. Det är roligt att det händer lite under veckorna. På onsdagar anordnar de Jazz night, på torsdagar Tango night och på lördagar Liveband med party stämning. För mig var det första barnfria kvällen sedan Adde föddes, så passade på att koppla av! Det blir lätt intensivt med två blöjbarn hemma:-)

Maten var jätte god, personalen trevlig och ödmjuk! Kan varmt rekommendera restaurangen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.