Bo på slott – Slottsweekend i Skåne

I går begav jag och mina bloggvänner ThessanAnnaMaria oss på slottsweekend i Skåne. Denna gången besökte vi det vackra Bjärsjölagårds Slott. Slottet ligger ca 45 min med bil från Malmö, så det blev en girls road trip dit. Anna körde den här gången så man var ju lite rädd att vi skulle köra av vägen:-)

Efter att ha kört vilse några gånger anlände vi till detta vackra slott i Skåne som är benäget i Sjöbo. Vi fick ett mycket varmt mottagande. Först checkade vi in på våra rum. Mysiga rum i slottsanda med egen toalett. Det är inte alltid man får egen toalett på Slott. Här finns det:-)

Efter incheckning fick vi en guidad tur på slottet. Idag är slottet en uppskattad plats för möten, bröllop, fest och andra event, men har genom tiderna varit bebodd av kungligheter. Den senaste privata ägaren var ryttmästare Louis Hedberg. Tydligen var hans hustru inte alltid så trevlig och spökar idag på slottet. Det finns massor av spöken, men alla är snälla. Jag och Thessan hörde en massa dunsar i natt från vinden. Antagligen var det några spöken som var igång:-)

Nu äger Hushållningssällskapet Bjärsjölagårds Slott och har gjort det sedan 1958. Lite spännande är att slottet använts sominspelningsplats inför “Stjärnorna på slottet” år 2014.

Vi var även nere i ladugården där det var en konstutställning av Sladdergatan16. De har massor på gång för de stora lokalerna:-) Ska bli spännande att se vad de kommer att hitta på. I påsk kommer de bl.a ha en utställning där flertalet konstnärer kommer att ställa ut sin konst. De vill man ju inte missa:-) Man kan kanske kombinera konstutställning med lite brunch.

Slottet är verkligen så mysigt. Om man vill gifta sig här så får man tillgång till hela slottet hela helgen och riskerar inte att kollidera med något annat brudpar:-) Aleks och jag är ju förlovade som ni vet, men har skjutit lite på vårt bröllop då jag varit gravid och då vi gärna ville komma in i livet som tvåbarnsföräldrar innan vi började planera bröllop. Här kan man ha både stora och mindre bröllop.

När vi var klara med rundturen passade vi på att ta en slottsfika. Sedan var det dags att göra oss redo inför kvällens trerättersmiddag och mordgåta. Lite bubbel blev det inför detta. Kommer snart ett inlägg om kvällens äventr. Missa inte:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.