DIY – odla grönsaker hemma!

Jag är uppväxt i villa, men har aldrig vart den som haft ett stort intresse av trädgårdsarbete. I takt med att jag intresserat mig för vegetarisk och plantbaserad kost OCH när man har en svärmor som odlar nästan allt hemma så har även jag börjat intressera mig för att odla grönsaker hemma. Hemmaodlad mat smakar helt annorlunda. Man inser ganska snabbt att frukt och grönt i affären är ganska smaklöst.

Vi har massor av cocktailtomater. Vi hinner knappt äta dem! Vi planterade fyra plantor som nu är ca 170 cm höga!:-)

Squashen är också gigantiska.

Vi började plantera i maj. Jag ville gärna odla sådant som jag ofta har i maten, därav odlade jag: cocktailtomater, morötter, squash, bladspenat, rucula och sallad. Kryddor: Basilika, mynta och oregano. Frukt: äppelträd, jordgubbar. Sedan sådde och planterade vi även lite blommor. Det tar tid att planera ett trädgårdsland, så har börjat med att plantera vita rosor och lavendel. Resterande yta bestämde jag mig för att vi sår ettåriga blommor så får jag fundera vidare till nästa år. Jag skaffade det mesta från Blomsterlandet (klick).

I och med mitt växande intresse för hemmaodling så inser jag att jag inte har så mycket snygga eller funktionella arbetskläder. Speciellt nu när hösten snart är här känner jag att det kan vara vettigt att investera i lite trevliga varmare och funktionsdugliga arbetskläder till trädgårdsarbete och andra DIY projekt. Jag hittade in till Engelbert Strauss (klick) som har trevliga funktionsjackor. De är lite sportiga i stilen, vilket jag gillar. Med hösten blir ju vädret ganska ruggit och varför inte jobba hemma i stil?:-)

Med hus kommer det ju så många arbetssysslor, det tar ju nästan aldrig slut och då har vi ändå en relativt lättskött trädgård. Aleks ägnade otaliga timmar åt vår gräsmatta tidigare i vår för att få den där perfekta gröna mattan. Efter två resor utomlands och gassande sol var vår gräsmatta helt sönderbränd av solen. Fast så har de flesta haft det i år.

Vi lade ju även om hela vårt trädäck i juli då det hade ruttnat och i den vevan passade vi på att även bygga snygga grindar och staket så att barnen ska kunna springa fritt utan att vi behöver oroa oss att de sticket ut på vägen. Vi bor i ett lugnt villaområde, men det finns ändå galningar så gasar på. Vi tog in hjälp med att bygga grindarna. Vi ville ju att det skulle harmonisera på bästa sätt med stilen i övrigt. Alla haspar och beslag skaffade vi från Beijer Byggmaterial (klick).

För att kunna sätta dit den här grinden var vi tvungna att göra valvet helt rakt nertill. Det var lite svängt inåt innan.

Vi tyckte det skulle bli snyggast att göra grinden med liggande brädor då vårt förråd har det. Grinden är ca 180 cm hög.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.