DIY skrivbord kontorshörna

DIY Skrivbord

Vi har alltid vetat att vi en dag skulle få flytta ut vårt kontor/gästrum från ett av rummen för att göra om det till ett barnrum. Vart vårt kontor skulle flytta var dock inte helt självklart. Jag ville först att det skulle bli en kontorshörna i vårt TV-rum, men Aleks envisades med att vi skulle ha det i vårt sovrum. Jag var emot detta förslag från början. När vi sedan tömde kontoret för att göra det till barnens sovrum, flyttade vi in ett skrivbord tillfälligt i vårt sovrum för att se hur det kändes att ha det där. Det visade sig vara väldigt bra. I vårt sovrum kan vi få lite lugn och ro, vilket vi inte skulle ha fått i TV-rummet där barnen ofta leker.  Så bra där min älskade man:-)

Utmaningen var att hitta ett skrivbord som dels var snyggt och som passade våra mått. Vi har enbart 107 cm på bredden och 65 cm på djupet att leka med. Hur många snygga bord hittar man i de måtten? Då vi har en stor skärm var det också viktigt att bordet har ett visst djup.

Så vi bestämde oss för att köra ett DIY skrivbord. Vi började med att hitta snygga ben. Det finns inte jättemycket ute på marknaden. Om man ska ha den bredden som vi har; 105 cm så gäller det att benen inte är för stora så att man stöter i med benen.

Våra bordsben:
Vi hittade våra ben här (klick). Det är inte de billigaste benen, men vad gör det om man ska ha bordet i flera år?

Vår arbetsskiva:
Skivan skaffade vi på Bauhaus. Den är i massiv ek och är en grundoljad arbetsskiva. Man kan även välja en bänkskiva, men då kostar det betydligt mer. Vår kostade ca 900 kr för ca 220 cm. Vi sågade till den på Bauhaus. Så vi har en bit kvar som vi kan göra något annat med.

Arbetet hemma:
Sedan lånade vi två benbockar från Aleks föräldrar (går att köpa på tex Bauhaus för någon 100 lapp) och så sandpapprade Aleks arbetsskivans vassa kanter. Jag hade sedan tidigare fotat olika bord med fina kanter så att jag kunde visa Aleks hur jag ville ha dem. Aleks ritade sedan upp den formen med hjälp av en mugg och började sedan sandpappra.

Den här skivan var grundoljad så Aleks oljade skivan 1-2 gånger till med olja.

Processen steg för steg:

  1. Hitta snygga bordsben (då det är svårare att hitta ben än arbetsskiva). Ni hittar våra ben här (klick).
  2. Leta efter en passade arbetsskiva eller bänkskiva, tex Bauhaus eller Hornbach har bra utbud.
  3. Sandpappra kanter så de inte är så vassa.
  4. Olja in skivan utifrån behov.
  5. Skruva på benen.

Vi är så nöjda med vårat bord. Ser verkligen inte ut som att vi gjort det själva.

Även barnens bord är ett DIY skrivbord. Det var mycket billigare än vårt DIY skrivbord. Benen kostade enbart 300 kr! Läs det inlägget här (klick). Där valde vi att lacka bordet då barnen kommer kladda med färgpennor och annat. Det ska vara enkelt att kunna torka bort.

Nu ska jag hitta lämpliga hyllor och kontorsdetaljer innan kontorshörnan är klar:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.