En natt på Kronovalls vinslott – Restaurangen

Alla ni som älskar att komma iväg en weekend för att avnjuta god mat och strosa runt i en harmonisk slottsmiljö ska verkligen öppna ögonen för Kronovalls Slott. Slottet ligger enbart ca en timmes bilfärd från Malmö. Vi körde landsvägarna dit. Perfekt roadtrip och tjejhelg!

champagneprovning kronovalls slott champagneprovning kronovalls slott

Innan middagen fick vi en tur med slottshistorik. Alla gäster stod samlade och lyssnade spänt till den fängslande berättelsen om grevar, ägarbyten och dess intriger. I denna tur ingår Champagneprovning. Vi gick ut i den mörka natten ner till murrig grottsliknande källare en bit från slottet.

champagneprovning kronovalls slott champagneprovning kronovalls slott

Därefter var det vinprovning. Vi fick provsmaka tre olika viner från druvan Zinfandel, men odlade i olika länder. Beroende på klimatet som druvan odlats får vinerna mycket skilda smaker. Jag är själv ingen duktig vinprovare, vilket ni kanske kommer ihåg från då Louise och Tom utsatte oss för vinprovning av röda och vita viner! Se här om ni missat detta. Däremot börjar jag bli mer och mer intresserad. Både Thessan och jag fastnade för ett italienskt vin vid namn Italien Zinfandel Epicuro.

vinprovning kronovalls slottvinprovning kronovalls slott, zinfandel

I vårt paket ingick även en femrättersmiddag, med tillhörande vinpaket.

kronovalls slott femrätters med vinpaketkronovalls slott femrätters med vinpaket kronovalls slott femrätters med vinpaket     kronovalls slott femrätters med vinpaket kronovalls slott femrätters med vinpaket kronovalls slott femrätters med vinpaket kronovalls slott femrätters med vinpaket kronovalls slott femrätters med vinpaket kronovalls slott femrätters med vinpaket

Snacka om att vi var mer än nöjda efter denna middag! Alla rätter var helt fantastiskt goda och jag gillar verkligen att de handplockar sina råvaror från bönder och odlare lokalt. Jag kan verkligen rekommendera en trip till Kronovalls Slott. De har ett otroligt julerbjudande just nu med oslagbara priser. Nu innan jul anordnas det även en julmarknad ner i spannstallet, vilket bidrar till julstämningen på hög nivå!

kronovalls slott femrätters med vinpaket

Detta var verkligen en perfekt get away!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.