Gör en Halloweenlykta av en pumpa steg för steg

Idag åkte jag över till Thessan för att göra en Halloweenlykta av en pumpa. Det kommer nog att bli en tradition nu när man har barn. Personligen tycker jag det är superkul att pyssla och göra DIY- projekt. Om jag bara hade haft mer tid hade jag gjort massor av grejer, tex måla tavlor:-)

Tiden räcker tyvärr inte riktigt till och då får man prioritera. Det här lilla projektet tog inte så lång tid och det kommer jag definitivt göra tillsammans med barnen när de är lite äldre.

Nedan är en liten guide till hur man gör en Halloweenlykta av en pumpa steg för steg. Vi började med att välja ut varsin pumpa som var ganska avlång då det är enklare att skära ut då. Vi googlade även på lite inspirationsbilder på hur man kan göra ansiktet på lyktan. Det finns massor av olika roliga och fina lyktor på nätet. Vi valde att göra en ganska enkel och traditionell lykta för att barnen inte skulle hinna bli rastlösa:-)

Nu. En guide steg för steg.

 1. Skär ut ett lock
  Det var första gången jag skar i en pumpa. Det är lite trögt i början, så ha en vass kniv.
 2. Gröp ur pumpan
  Gröp ur och spara om du känner för att göra en pumpapaj.
 3. Rita ögon, näsa mun på lyktan
  Tänk på att rita så att munnen inte kommer för lång ner.
 4. Skär ut ögon, näsa, mun
  Det går sedan att trycka in de utskurna bitarna.
 5. Tänd ett ljus och sätt på locket.
  Nu är den klar!

Enkelt och en rolig aktivitet med nära & kära:-) Adrian sov igenom hela processen, medan Ludwig tittade på med förtjusning.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.