Kycklinggryta med blomkålsris

Jag gillar skarpt snabblagade recept… här kommer ännu ett LCHF. Man kanske kan tro att jag följer en LCHF diet, men så är det faktiskt inte. Jag försöker äta ganska balanserat och är mån om vad det är för ingredienser som finns i maten.

4 portioner:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Smör eller olja att steka i
500 g kycklingfilé
2 dl crème fraiche
1 msk curry
1 tsk gurkmeja
salt och pressad citron
salt och peppar
1 blomkålshuvud (jag brukar ha blomkål i frysen)
Babyspenat

Gör så här:

Hacka löken och vitlöken. Fräs i tex smör. Skär kycklingen i bitar och stek några minuter i stekpannan. Tillsätt crème fraîche, curry och gurkmeja och smaka av med citronaft, salta och peppar.

Koka blomkålen i vatten tills den känns lite mjuk. Häll av vattnet och mosa med en gaffel. Häll i en klick crème fraiche och rör om under värme någon minut. Tillsätt salt och peppar.

Servera med babyspenat.

IMG_2253 IMG_2258

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.