Lampor i vintermörkret

Nu när det börjar gå mot mörkare tider så är det så himla mysigt med olika ljuskällor. Jag älskar lampor, det har i alla fall min man inte missat. Vi har ofta diskussioner om hur många lampor som behövs. Jag menar att det behövs ca 6-7 lampor i varje rum, medan han nöjer sig med betydligt färre. Kanske inte ligger i hans intresse. Han går snarare runt och släcker alla lampor som jag har tänt:-)

I vilket fall så vet alla som gillar inredning att olika ljuskällor är extremt viktigt för att skapa ett behagligt, mysigt och ombonat rum och hem. Nu har vi bott i huset i lite mer än två år och jag är fortfarande inte klar med alla lampor… ganska långt ifrån till och med. I vissa rum vill jag helt enkelt byta ut till nya och i vissa rum saknas det ljuskällor.

Just nu letar jag dels efter belysning att ha i vårat vardagsrum. Jag tycker den här golvlampan från Lamp24.se (på bilden nedan är trevlig och kan bryta av på ett snyggt sätt mot våra vita möbler. Sedan är jag lite sugen på den här (klick) lampan till vår skänk i vardagsrummet. Gillar den moderna stilen. Vi kommer även att behöva en bordslampa och någon pendellampa till våra stora fönsterpartier. Det är så stämningsfullt när vi hänger upp våra julstjärnor, men när vi sedan tar ner dem saknas det ljus under vinterhalvåret. Jag smällde till på ett par såna här (klick).

Sedan behöver vi belysning ovanför våran köksö. Jag är inne på att köra på klotformade lampor i olika storlekar och längder, kanske likt nedan som jag hittat under taklampor på Lamp24.se. Har hittat massor av inspiration på deras hemsida. Eventuellt tänker jag att de kan vara genomskinliga klot eller rökfärgade. Har dock inte bestämt mig ännu.

Nu längtar jag tills det är dags att hänga upp utomhusbelysningen. Vi brukar sätta upp ljusslingor i våra träd och har även spotlights inbyggda runt vårt hus som tänds när det blir skymning. Hur brukar ni pynta er trädgård inför första advent och julfirande? Kanske ska man dekorera en gran? 🙂 Nu ska jag börja leta efter inspiration till julpynt:-) Mer info om belysning hittar ni här (klick).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.