LCHF Korv stroganoff med blomkålsris

Det var riktigt länge sedan jag gjorde korv stroganoff, men det är ju så enkelt att slänga ihop. Jag försöker minska ner på kolhydraterna så mycket jag kan (utesluter det inte dock).
Egentligen ogillar jag att köpa produkter med för mycket tillsatser. Att hitta en bra falukorv kan därmed vara en utmaning, då det ofta är väldigt lite kött i dem. Jag hittade en falukorv med 70% kött i från Lithells (som dessutom var fri från gluten och laktos) på ICA Malmborgs.
IMG_3801
4 portioner
550 g falukorv (med hög kötthalt)
1 gul lök
2 morötter
2 msk tomatpuré
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl creme fraiche
1 msk köttfond
1-2 tsk dijonsenap
1 msk paprikapulver
salt och svartpeppar
Blomkålsris:
Blomkål (halvt huvud)
1 msk creme fraiche
Peppar
Sallad:
Babyspenat
Tomat
Fetaost (tärnad i olja med kryddor)

IMG_3807

Strimla korven och hacka löken. Stek korven med lök och tomatpuré. Riv morötterna och lägg i stekpannan. Tillsätt vispgrädde, creme fraiche, fond, senap och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra ca 5-10 minuter.
Blomkålsris:
Koka upp blomkålshuvuden tills de blivit lite mjuka (jag brukar alltid ha fryst blomkål hemma). Häll av vattnet mosa med gaffel. Häll i en klick crème fraiche och smaka av med peppar.
Sallad
Lägg upp spenat, tomat och fetaost. Häll en del av oljan från fetaosten över salladen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.