Middag med mordgåta på slottet

I helgen var vi ju på en slottsweekend på Bjärsjölagård Slott. Läs mitt tidigare inlägg om slottet HÄR.

Något som jag verkligen såg fram emot på den här slottsvistelsen var att vi skulle lösa en mordgåta under middagen. Jag har aldrig varit på en sådan middagsföreställning tidigare, därav var det extra spännande. Under middagen följer man någon av de åtta misstänka karaktärerna runtom på slottet och njuter samtidigt av en trerättersmeny. Nu i vår är det middagsföreställningen DÖDEN TAR BEFÄLET -1809-. Skådespelarna var så grymma och jag kan garantera att vi konstant diskuterade motiv och ledtrådar som vi fått under kvällen för att försöka lista ut vem mördaren var. Läs mer om middag med mordgåta HÄR. Detta var en upplevelse jag verkligen är glad av att ha tagit del av. Sååå kul:-)

Trerättersmiddagen är säsongsanpassad och jag körde en vegetarisk meny. Ni som har följt mig ett tag vet att jag enbart lagar vegetarisk mat hemma, men skulle faktisk kalla mig flexitarian snarare än vegetarian. När jag är ute så beställer jag oftast vegetariskt eller veganskt, men när vi blir bjudna på middag hem till vänner ställer jag inte krav på extrameny till mig då jag tycker det känns väldigt omständigt för värdarna:-) Ett bra sätta att minska köttintaget som det är så mycket prat om just nu:-)

Matsalen på slottet går i sann slottsanda. Kristallkronor i taket, vacker konst på väggarna och vackra kakelugnar värmde upp rummen:-)

Den här middagen var verkligen smakrik och jag kan rekommendera alla vegetarianer där ute att prova på denna trerättersmeny.

Förrätt: Krämig soppa på jordärtskocka serveras med chilimarinerade svampar.

Huvudrätt: Vegansk färsbiff serveras med kål och rostad potatis.

Dessert: Variation på choklad med hallon.

Det var sååå gott. Den veganska biffen var verkligen smakfull och kryddstark, något jag gillar mycket! Hela middagen var så god. Till middagen valde jag vinpaket.

Mot slutet av kvällen får man reda på vem mördaren är. Jag tyckte att jag hade överlagt alla motiv, ledtrådar och karaktärernas beteende väl, men tyvärr satte jag dit fel person:-) Ingen av oss tjejer lyckades haffa mördaren! 🙂 Vi ska nog inte byta karriär till detektiver! Det här konceptet med middag och mordgåta kommer jag vilja gå på fler gånger. Man blir så engagerad, samtalen flödar och självklart diskuterade hela bordet man satt vid med varandra. Perfekt både för vänner och par. Även utmärkt om man ska köra lite teambilding:-)

Interiören på slottet kommer få ett eget inlägg. Så slottslikt. Stay tuned:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.