The Mouse Chair Nofred en besvikelse

De här stolarna har en lång historia bakom sig. Det hela började med att jag skulle ha ett par stolar till det skrivbord som Aleks och jag gjorde till barnen. Efter en hel del velande mellan The Mouse Chair och Little Architect, blev det tillslut Little Architect stolarna. Spana in det inlägget här (klick). När jag väl fick hem stolarna så blev jag lite osäker. Efter att ha diskuterat igenom stolarna väl med min väninna Stephanie kom vi fram till att jag skulle returnera Little Architect och sedan klicka hem The Mouse Chair istället. Så gjorde jag.

När the Mouse Chair stolarna kom blev jag besviken. Den var ju jätte liten! Passade inte alls till vårt bord. Då kom jag på varför jag valde bort de stolarna i första hand, sitthöjden var ju för låg. Mammahjärnan! Jag beslöt mig för att returnera stolarna och klickade i samma veva hem Little Architect igen. Snart insåg att jag inte fått några retursedlar för The Mouse Chair stolarna och mailade återförsäljaren. Att returnera stolarna skulle kosta mig minst 400kr! Jag blev inte helt överlycklig eftersom stolarna i sig inte är de billigaste. Jag skulle ju ha de i massiv ek och de kostar 1750kr styck. Det skulle innebära att jag redan skulle ha betalat 450 kr utan att ens ha några stolar (returen för Little Architect stolarna kostade 50 kr).

Thessan tyckte att jag kunde hitta ett hörn som The mouse chairs de kunde stå i, vilket fick mig på andra tankar. Kanske hade de blivit trevliga som köksstolar till barnens kök i lekrummet. Då behövde jag ju bara hitta ett matchande bord som är lägre än det vi gjort själva. Jag hittade ett matchande bord:-) Så jag bestämmer mig för att behålla The Mouse Chair stolarna ändå.

Fram tills nu hade jag bara packat upp en av stolarna. När jag packar upp den andra så ser jag att de inte är likadana! Den var inte alls fin och var i faner inte i massiv ek. Dessutom så vinglade den. Se skillnaden nedan.

Nedan bild är hur de marknadsför stolarna.

Jag kontaktar återförsäljaren och reklamerar stolen och ber dem att skicka en likadan till som den fina i massiv ek. Då meddelar de mig att stolen i massiv ek är en utgående modell och att de nya stolarna ser ut som den som vinglar! Hur mycket otur? Nu hade jag ju bestämt mig för att behålla stolarna, men vill absolut inte ha en i faner och börjar leta efter en annan återförsäljare som har den gamla stolen kvar. Ingen framgång!

Det slutar med att jag returnerar båda stolarna, men slipper fraktkostnaden dels pga en reklamation och dels då de inte kunde leverera två likadana stolar som de marknadsfört på hemsidan (de hade den bild på en stol i massiv ek där som den ovan). Observera att jag hade redan skaffat det nya bordet till de här stolarna så nu ville jag ju verkligen ha dem.

Efter många om och men så hittar jag en fysisk butik som säljer stolarna i Malmö, men de har inte dem inne på lager. Jag berättar historian om att de nya stolarna är jätte fula och om det är sådana de har så vill jag inte ha dem. De blev också förfärade över hur ful stolen hade blivit (jag hade tagit en bild). De skulle kontakta Nofred för att säkerställa att de inte ser ut så för då ville inte de heller sälja dem. Någon vecka senare ringer butiken och meddelar att stolarna är som den gamla modellen och att ag kan komma in till butiken. Jag blev såå glad!

Väl inne i butiken så möts jag av besvikelse igen. Stolarna var inte som den i massiv ek. Nofred har bytt ut modellen och kör nu enbart i faner! Jag blev såååå kluven. Nu har det gått flera veckor (om inte månader) sedan jag började med stolprojektet. Efter många om och men skaffade jag The Mouse Chairs ändå. Dels för att de var finare än det ex som jag reklamerade, men även för att jag inte orkade leta efter nya stolar till bordet. Med detta sagt så tycker jag egentligen att Nofred borde skäpa sig och göra stolarna som de såg ut innan när de var i massivt trä. De har ju inte sänkt priset trots att de dragit ner på kvaliten. Egentligen borde jag inte ha köpt stolarna då det helt klart är en försämring av stolen! Nu står de där ändå och tänkte att ni kan få veta detta om ni överväger att skaffa stolen själva:-)

2 comments on “The Mouse Chair Nofred en besvikelse

  1. Bra input!

    Var köpte du bordet som passade väldigt bra till stolarna. Även om jag måste erkänna att efter vad du skrev vet jag inte om jag är så intresserad av att köpa dem längre.
    Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.