Microneedling Malmö med Dermapen4

Microneedling Malmö

Gjorde min andra microneedling (Dermapen4) behandling hos Studio Sofie i måndags. Jag gör både ansiktet och halsen och kommer att göra några behandlingar för att bl.a. behandla mina ärr. Det positiva är att den här behandlingen hjälper mot så mycket mer: stora porer, fina linjer mm.

För er som inte ännu är bekanta med Microneedling så är det en behandling där man gör små mikroskopiska nålstick i huden för att föryngra, släta ut, stimulera nytt kollagen och även behandla ärr. Man orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan och huden börjar producera nytt kollagen. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur.

Man blir riktigt röd efter behandlingen (och jag ännu rödare då jag har rosacea), men det värsta lägger sig redan efter några timmar. Det man ska tänka på är att man inte ska sminka sig 24 timmar efter behandlingen (då det finns infektionsrisk) så boka inte in något viktigt möte direkt efter. Efter att behandling är klar får man ligga med en svalkande mask. Ni kan även läsa om processen i mitt förra inlägg. Där skriver jag utförligt om behandlingen. Läs det här (klick).

För bästa resultat ska man helst genomgå flera behandlingar med några veckors mellanrum. Jag väntade sex veckor mellan den första och andra och kommer att göra den tredje om ca åtta veckor.  Det tar ju lite tid innan man kan se resultat, men jag upplever redan att min hy har mer lyster, att min röda rosaceahud är lite lugnare och att mina porer upplevs lite mindre.

Fortsättning följer…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.