3D Microblading Phi brows i Malmö

3D Microblading Phi brows i Malmö

Ögonbrynen är en detalj som gör så stor skillnad för utseendet. Ett par fylliga och välformade ögonbryn intensifierar blicken, ramar in och framhäver ansiktet och ger karaktär. Jag ganska ljusa formlösa bryn och sminkar därför mina bryn varje dag. Hur skönt hade det inte varit att vakna upp och känna att ögonbrynen redan är på plats? 🙂

Microblading, 3D bryn, 6D bryn, Phibrows, Taffy. Det finns många benämningar, för samma behandling.

Vad är Microblading?
Förr tatuerade man ögonbryn som en helt ifylld “kaka”, senare kom den sk. hårstråtekniken, där man istället tatuerade små strån för att få ett naturligare resultat och en mer tredimensionell effekt. Den mest kända metoden för kosmetisk tatuering är Microblading. Microblading är alltså en metod som kort går ut på att det skärs tunna stråliknande snitt i huden med ett skalpelliknande verktyg som sedan fylls med färg. De små snitten görs i det yttersta hudlagret, vilket gör att den bleks och försvinner efter ca 12 månader i takt med att hudens cellförnyelse fortskrider. Det känns bra enligt mig, då jag inte skulle vilja ha något permanent tatuerat i mitt ansikte. Både ansikte och ögonbrynstrender förändras ju med tiden.

Att tänka på innan behandlingen
Innan behandlingen finns det en del saker man ska tänka på. Rachel skickar ut all denna information i samband med bokningen, men tex ska man inte dricka koffein/kaffe innan behandlingen då detta kan göra att huden blöder lättre.

Gör behandlingen ont?
Nej, det gör det inte. Det känns lite som om någon rispar lite lätt på huden. Det svider lite när färgen appliceras.

Efter behandlingen
När behandlingen är klar får man ett litet kit med sig hem för eftervården. Renhållningen efteråt är jätteviktig. Redan 30 min efter besöket ska man tvätta av brynen med speciella servetter och sedan ska man sätta på en salva. Detta ska göras ca varannan timme första dagen. Därefter morgon och kväll i ytterligare sex dagar. Så totalt en vecka med eftervård.

Brynen kommer att flagna och färgen kommer att avta. Redan efter ca 8 dagar upplever man att brynen är helt borta. Detta för att huden håller på att läka. Färgen ligger under huden och kommer fram igen när huden har läkt. När man gör microblading första behandlingen ska man räkna med att ca 65% av brynen finns kvar efter fem veckor. Därför bokar man alltid in en Touch Up mellan fem till sex veckor efter första besöket för att fylla i och göra brynen perfekta och så att de håller länge.

Processen:
Läs om processen STEG FÖR STEG i mitt inlägg från min första behandling här (klick).

Hur länge håller brynen?
De flesta som utför microblading brukar säga ett till två år, men realistiskt brukar det hålla ca 12 månader. Det beror såklart även på huden. Läs mer om microblading HÄR (klick).

Att göra microblading när man har Rosacea
Jag har ju rosacea som gör det hela lite svårare. Vi med rosacea har ju redan känslig hy. Jag konsulterade en sjuksköterska på hudkliniken i Malmö som menade att det värsta som skulle kunna hända är att jag får ett rosacea utbrott som jag i så fall får behandla. Jag var villig att ta den risken och bokade tid hos Rachel.

Nu gjorde jag min Touch up hos Rachel, dvs detta var andra besöket hos Rachel. Läs om mitt första besök HÄR. Vid Touch Up så gör man brynen perfekta. För de allra flesta så finns brynen från de första behandlingen kvar till ca 65%. Det är därför det ingår en Touch Up i priset. Vid Touch up fyller i brynen så att de är 100% igen. Efter detta besök håller brynen i ca 12 månader.

När man har rosacea som jag har så kan det vara lite svårare. Mina bryn var kvar till ca 10% och därför bestämde Rachel att vi skulle fylla i lite mer färg och mörkare färg och massera in i fler omgångar. Vi bokade dessutom in ett tredje besök för att säkerställa att brynen håller.

Resultatet
Jag är sååå nöjd med mina 3D bryn.

FÖRE (bild tagen innan första besöket för 3D microbladning behandling)

FÖRE Touch Up (ca sex veckor efter första behandlingen, ca 10% var kvar. Man ser konturerna och strecken av första microbladingen)

EFTER Touch Up (Nu är färgen lite mörkare än vad den kommer att vara senare. Om ca sex veckor kommer vi göra en till Touch Up )

Väl en certifierad behandlare
Jag fick direkt förtroende för Rachel när jag träffade henne för första gången. Hon går igenom allt man behöver veta vid första mötet och är så professionell och kunnig. Hon förklarar så att man verkligen förstår vad microblading är och hur det påverkar huden och vad man ska vara försiktig med och tänka på. Alla har olika hudtyper och det är viktigt att din behandlare har kunskap om hud. Det är många utbildningar där behandlarna inte för lära sig om olika hudtyper, så välj med omsorg. Kan verkligen rekommendera Rachel. Jag är som ni kanske vet väldigt noga med att personen som utför behandlingar är utbildad, certifierad och professionell. Rachel är dessutom riktigt trevlig:-) Ni hittar henne i Höllviken och når Rachel på 0733 760 250 eller via hemsidan Brow Art by Rachel.

3D Microblading Phi brows i Malmö

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.