7 enkla steg att bli en morgonmänniska!

Hur ofta har vi inte tryckt på snoozeknappen och inte velat gå upp? Nu är det dags att ändra inställningen och har därför ändrat om mina morgonrutiner, med syfte att bli en pigg och glad morgonmänniska. Måste säga att det fungerar! Om jag inte hade ställt krav på mig själv hade jag varit en nattmänniska, men fördelarna med att vara en morgonmänniska tar över, vilket innebär att rutiner måste införas. Dels upplever jag att jag arbetar smartare, men blir även positivare och gladare av en tidig start, med den enkla anledningen att jag känner mig effektiv!

Det viktigaste för mig har varit att följa några enkla steg att vakna och få energi snabbt.

Screenshot 2015-05-18 14.26.05
Bild från google.

1) Snooza inte! Gå upp när klockan ringer, du blir bara tröttare av att snooza. Försök att gå upp samma tid varje dag, du vänjer kroppen på detta sätt.
2) Bädda sängen! Dels får man en signal att man är duktig, vilket påverkar inställningen till resten av dagen, men det gör även att man vaknar till snabbare och att hemmet ser ordentligt ut.
3) Drick ett glas vatten! Jag brukar känna mig uttorkad efter en hel natts sömn, så vatten ger energi.
4) Borsta tänderna! Dels för att tandspecialister menar att det är viktigt att borsta tänderna innan någon förtäring, men det bidrar även i processen att få dig att bli pigg. Passa på att tvätta ansiktet i kallt vatten medan du ändå är på plats.
5) Sätt på dig träningskläder! Förbereder dig mentalt för det stundande träningspasset (de dagar du ska träna enligt ditt träningsschema)
6) Gör en grön smoothie! Man måste ha energi när man tränar annars finns ingen ork och då är det meningslöst. Drick den medan du uppdaterar dig om vad som hänt i världen (jag brukar läsa DI och lyssna på nyhetsmorgon). Brukar även ta en kopp kaffe här:-)
7) Träna ett morgonpass! När smoothien fått smälta lite och du känner dig vaken, så är den bästa energihöjaren att få träningspasset avklarat redan på morgonen. Har även märkt att det gör mig mindre stressad på jobbet, då man slipper tänka på när träningspasset ska hinnas med. Öppnar även upp för andra aktiviteter efter jobbet.

De morgnar du inte tränar kan du byta ut det momentet mot att Duscha. En dusch väcker alla till liv:-)

Studier visar att man blir gladare, mer hälsosam och mår bättre som morgonmänniska! Framgångsrika människor har ofta ont om tid, därför är det viktigt att få så mycket gjort innan dagen kommer igång! Det är bara att intala dig själv att du är en morgonmänniska, så ska du se att du blir det snart!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.