Bästa rakian i Serbien

Om man åker till Serbien måste man testa rakia. Detta är en populär alkoholhaltig dryck dricks vid ett flertal olika tillfällen. Jag fick berättat för mig första gången jag var i Serbien att rakia är  bra att dricka för att rensa halsen när man är sjuk.

Det finns flera olika smaker, men den vanligaste rakan är sljivovica (plommonrakia). Det är inte ovanligt att bränna sin egen raka hemma och ofta är den då starkare än 40%. För starkt för min smak:-)

Jag hittade min favorit på en Kafana häromkvällen, Det är en honungslikör. Denna dryck ska inte blandas ihop med medovaca som är en stark houngsrakia. Ska man beställa in den på restaurang så får man säga medovaca, men inte den starka:-) Det finns även olika houngslikörer och alla är inte bra. Den som faller mig i smaken heter Meduska och går att hitta i vissa mataffärer i Serbien. Den är sååå god! Se bild.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.