Bli av med sura mungipor

Av någon anledning tenderar jag till att dra ner mina mungipor när jag ler. Detta har jag gjort i hela mitt liv och är någon form av reflex jag har. Eftersom jag är medveten om det försöker jag aktivt tänka på att inte göra så, men det är svårt. Att bli kvitt de sura mungiporna är därför något som jag vill prioritera just nu. Inte minst vill jag bli kvitt de sura mungiporna då de fördjupar ålderstecken, men dessutom kan man uppfattas som sur/irriterad/trött av omvärlden i avslappnat läge även om så inte är fallet.

Mina veck vid mungiporna blir mer och mer påtagliga och det är verkligen något som jag vill förebygga och reducera så gott det går. Därav blev det ett nytt besök hos fina Sofie på Studio Sofie.

Hur blir man av med de sura mungiporna på lång sikt?
Efter en konsultation med Sofie så rekommenderade hon mig att börja med att bygga volym vid kindbenen genom filers, detta för att ansiktet inte ska få för mycket volym nere vid käken. Man vill ju ha en V-form på ansiktet och inte en potatisform.

I kombination med fillers vid käkbenen så injicerade vi botox vid ögonen och mungiporna (fortsatte såklart även med pannan. Läs mitt första inlägg om botox: Behandling med botulinum toxin).

Detta är en del av del långsiktiga planen att förebygga och reducera ålderstecken. Jag vill inte ändra mitt utseende, utan målet är att fräscha upp och framhäva ansiktet på ett naturligt sätt. Det ska alltså inte synas att jag gjort behandlingar, utan önskat resultat är att jag vill se fräsch ut.

Genom att injicera botox vid mungiporna slappnar musklerna av där så att de inte drar neråt konstant och på så sätt dämpas de sura mungiporna.

Personligen tycker jag det är jätteviktigt att gå till en klinik där injektionsbehandlaren är leg. sjuksköterska, vilket Sofie är. Säkerställ detta innan en behandling. Det är även viktigt att försäkra sig om att de fillersprodukter som används är tillfälliga, bryts ner av kroppen samt är välbeprövade och godkända. 

Behandlingen
Vi började med att injiciera botox. Jag tycker inte att det känns så mycket. Att injiciera fillers på kindbenen var inte heller speciellt märkvärdigt. Jag förberedde mig på ett det skulle vara väldigt obehagligt, men det var inte så farligt. Det var vid något tillfälle det kändes lite olustigt, med det gör inte ont. De fillers som Sofie använder innehåller en inbyggd bedövning så det kan även vara därför det inte var någon biggy.

Efter behandlingen
Nu dagen efter behandlingen känner jag mig lite öm i kindbenen, vilket är helt normalt. Man ska tänka på att sova på rygg i två nätter så att man inte förstör formen. Dessutom ska man undvika att sola. Resultatet kommer ju direkt och det är superfint och diskret:-)

Vill ni se mer så besök mitt instagram och gå till Stories TOXIN.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.