Behandling med botulinum toxin

Behandling med Botulinum toxin hos Studio Sofie

Nu har jag tagit nästa steg i min ‘make over’. Detta steg passar bra in i min långsiktiga plan om att förebygga, föryngra och bibehålla en fräsch hy. Jag har ju sedan några månader tillbaka påbörjat behandlingar med Dermapen 4 sk microneedling. Läs inläggen HÄR och HÄR.

Nu var det dags att göra en behandling med toxin för att släta ut ålderstecknen lite. Jag har framförallt en argrynka som jag verkligen ogillar, sedan har jag även fina linjer över pannan som jag vill få bort.

I samband med min konsultation tillsammans med Sofie på Studio Sofie kom vi fram till att vi kommer att göra microdoser av botulinum toxin och att vi gör behandlingen lite oftare (ca var tredje månad), istället för att spruta in en jättedos som kommer att skapa stoneface känslan. Microdoser görs för att uppnå ett långsiktigt bättre resultat. Om man injicerar för stora doser av toxin kan man även uppleva att ögonbrynen trycks ner och/eller att det är svårt att göra normala ansiktsrörelser. Jag vill se så naturlig ut som möjligt i allt jag gör så det passar mig bra. Alla behandlingar jag gör syftar till att se fräsch ut och naturlig ut. Det är så lätt att man ser trött och sliten ut som småbarnsförälder. Jag vet att det är många som känner som jag och det finns inget värre än att känna sig sliten.

Som med allt annat är jag mycket noga med vem som utför mina behandlingar. Det ska vara en certifierad behandlare. Jag hade personligen aldrig vågat riskera att gå till någon utan utbildning och erfarenhet. Jag har gått till Sofie ett flertal år nu och har fått ett starkt förtroende för henne. Dessutom är hon både sjuksköterska i grunden och certifierad behandlare med flera års erfarenhet. Kan varmt rekommendera henne.

Vid behandling med toxin innefattas alltid två träffar. Vid andra tillfället ser man hur toxinet verkat och om det behövs injiceras mer för att få önskad effekt gör man det då. Det kan ta upp till 14 dagar för att få full effekt av toxinbehandlingen.

Nu började jag med att behandla min panna och argrynka. Enligt min åsikt så bidrar argrynkan till att man ser äldre ut än nödvändigt. Den vill jag bli av med snarast möjligt! Jag har ganska mycket ansiktsmimik när jag pratar och rynkar både pannan och argrynkan ofta. Den här behandlingen med toxin hjälper till minska det oönskade rynkandet:-)

Något jag även diskuterade med Sofie är hur man kan reducera hängande mungipor. Det är något som kommer mer och mer ju äldre man blir. Sofie förklarade att för att få en långsiktig effekt börjar man med att injicera fillers vid käkbenen för att sedan behandla området runt munnen med toxin. Får se om det är något jag kommer att göra framöver.

Häng med på min resa:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.