Broccolipaj

Kvällens middag blev en paj med broccoli, svarta oliver och ädelost. Mycket enkelt och snabbt att laga. Jag uppskattar rätter som inte är för komplicerade och tidskrävande att göra då tiden inte riktigt räcker till för det. Generellt tycker jag även det är viktigt med nyttig mat (även om jag inte alltid är nyttig). Blev tipsad om detta LCHF-recept av en bekant.

Recept för 6-8 bitar.

4 dl mandelmjöl
1 dl riven parmesan
1 ägg
25 g kallt smör i bitar
ca 300 g broccolibuketter
1/3 purjolök
3 dl grädde
3 ägg
Salt och peppar
1 liten burk urkärnade svarta oliver
50 g ädelost

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Kör mandelmjöl, parmesan, ägg och smör i matberedare. Platta ut degen i en form. Grädda i 10 min. Förväll broccolibuketter ca 2 min i saltat vatten. Hälla av och låt svalna.

Vispa grädde och ägg med lite salt och peppar till en äggstanning. Hacka purjolöken och fördela det och broccolin i det förgräddade pajskalet och lägg ut oliverna. Smula över ädelosten och häll över äggstanningen. Grädda i ca 35 min mitt i ugnen.

IMG_1523 IMG_1527

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.