Cheesecake på digestive

Nu känns det verkligen som att sommaren är här så jag passade på att göra en Cheescake. Det här receptet är superenkelt och går snabbt att göra.

För ca 12 personer. Tid ca 30-40 min

Ingredienser:
15 st digestivekex
125 g smör

Fyllning:
400 g philadelphia (orginal)
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 liter blandade bär (hallon, blåbär, jordgubbe)

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 g. Mixa sedan kexen i en matberedare, smält smöret och mixa med kexen. Trygg ut blandningen i en form (ca 22 cm i diameter). Grädda sedan i ca 10 min.
Vispa ägg och socker tills du får en fluffig smet. Rör osten mjuk och blanda sedan ihop den med äggblandningen och vaniljsockret. Häll blandningen i formen och grädda i ytterligare ca 15 min. Kakan ska fortfarande vara dallrig när du tar ut den. Låt kakan svalna och ställ sedan i kylen. Dekorera med bär strax innan servering.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.